Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vladinim zrakoplovom žurno prevezena novorođenčad u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog vremenskih neprilika danas je za prijevoz dvoje novorođene djece s Odjela za neonatologiju splitskog KBC-a u Zagreb angažiran Vladin zrakoplov, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Organiziranje hitna medicinskog leta za prijevoz novorođena djeteta sa srčanom manom iz splitskoga Kliničkog bolničkog centra u zagrebački KBC "Rebro" zatražio je od Županijskog centra 112 u Splitu dežurni liječnik s Neonatološkog odjela splitskog KBC-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Humanitarni let Vladin zrakoplov ponovno spašava živote Slika nije dostupna Humanitarni let Vladin zrakoplov prevezao srce s Krete u Zagreb

Budući da nije bilo moguće organizirati let helikopterom HRZ-a zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta na ličkom području, Zrakoplovna služba Vlade odobrila je let Vladina zrakoplova.

Županijski centar 112 u Splitu koordinirao je vrijeme slijetanja
Vladina zrakoplova u splitsku Zračnu luku, gdje je u vozilu HMP-a
čekalo novorođenče u pratnji liječničkog tima. 

U međuvremenu je liječnik zatražio da se još jedno dijete, koje je prije toga trebalo otputovati vozilom Ustanove za HMP-a Splitsko-dalmatinske županije, preveze Vladinim zrakoplovom u Zagreb.

Prijevoz Vladinim zrakoplovom iz Splita u Zagreb realiziran je između 13 i 14 sati te su djeca smještena u KBC "Rebro" gdje će nastaviti liječenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene