Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vladimir Šišljagić, novi predsjednik HDSSB-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjem 2. saboru stranke Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) za predsjednika je izabran saborski zastupnik dr. Vladimir Šišljagić, a dosadašnji predsjednik, osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo izabran je za dopredsjednika stranke.

Od pozvanih 501 izaslanika na saboru HDSSB-a, održanom u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, nazočno je bilo 482 izaslanika iz pet slavonskih županija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gdje su izborne baze HDZ muče nemiri u vlastitim redovima Slika nije dostupna 'Na djelu je nastavak političkog progona' HDSSB se obrušio na vladajuće: 'Njihovo ponašanje je sramotno'

Govoreći o smjernicama stranke za predstojeće parlamentarne izbore novoizabrani predsjednik HDSSB-a dr. Šišljagić istaknuo je da će Branimir Glavaš biti nositelj svih lista u 4. i 5. izbornoj jedinici.

"U nekada bogatoj Slavoniji i Baranji, danas se teško živi, a cilj je stranke HDSSB omogućiti dostojanstven život svakom stanovniku, što znači da nam je prioritet gospodarski oporavak, zapošljavanje mladih koji danas iz Slavonije i Baranje odlaze te razvoj kontinentalnog turizma", kazao je.

Najavio je mogućnost da stranka Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje osim u pet slavonskih županija, na izbore izađe i u Zagrebu i dijaspori.

Dopredsjednik stranke, Krešimir Bubalo, podsjetio je da je stranka HDSSB osnovana prije 13 mjeseci, na temeljima udruge Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje, čiji je osnivač i predsjednik Branimir Glavaš.

Dodao je kako HDSSB danas ima više od 20 tisuća članova, te da na predstojećim parlamentarnim izborima kojima očekuju odlične rezultate.

"Onoga trenutka kada je snaga i udruge i stranke postala itekako vidljiva na cijelom prostoru Slavonije i Baranje, pritisci aktualne vlasti su se pojačavali", ustvrdio je Bubalo.

Po njegovu mišljenju "jedan od poteza je i politički progon
saborskog zastupnika i generala Hrvatske vojske Branimira Glavaša", ali, kako je kazao Bubalo, "svima je jasno da je njegovim progonom narušeno i dostojanstvo Domovinskog rata".

Dodao je da je cilj HDSSB-a "jaka Slavonija i Baranja u jakoj
Hrvatskoj".

Dopredsjednik HDSSB-a, župan Krešimir Bubalo rekao je kako je "do promjena u stranci došlo uoči parlamentarnih izbora s ciljem da se rasporede obveze i dužnosti jer ne žele da preopterećenost pojedinaca bude kočnica".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene