Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od teških riječi iz redova oporbe vladajuću stranku muče afere, ali i nemiri u vlastitim redovima. Na početku izborne godine raspuštena je osječka podružnica HDZ-a. Provjerili smo ruše li se tradicionalne utvrde HDZ-a Slavonija i Dalmacija.


U izbornoj godini turbulencije u jednoj o HDZ-ovih baza. Raspušten je osječki HDZ. Tamošnji HDZ-ovci tvrde pritisci i direktive nisu stigli iz Zagreba. I najavljuju da će sada biti još jači.

Vezani članci Slika nije dostupna IZVANREDNA PRESICA VODSTVA HDSSB-a "Nemojmo se dijeliti i ulaziti u bratoubilačke ratove" Slika nije dostupna POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam"

'Ovo je novi zamah stranci, nova budućnost HDZ-a u gradu Osijeku i županiji. Svaka dobra promjena sa kvalitetnim ljudima može samo dati doprinos HDZ-u, plus, i koji mandat više, a ne manje, nema tu straha za HDZ', kaže Josip Salapić, saborski zastupnik.

Vladajući kažu kako nema straha, no ujedno i priznaju da HDSSB u Slavoniji dobro stoji. Iz Glavaševe stranke poručuju - na sljedećim izborima udvostručit ćemo broj mandata.

'Veliki broj HDZ-ovih članova, poštenih ljudi, ljudi koji dobro vide, jer na može se građane prevariti, ne može im se lagati dovijeka, su već pristupili HDSSB-u', kaže Boro Grubišić, saborski zastupnik HDSSB-a.

HDZ gubi zastupnike u svojim tradicionalnim uporištima

Na prošlim parlamentranim izborima - Slavonija i Dalmacija bile su HDZ-ove utvrde. Polovica njihovih zastupnika došla je iz te četiri izborne jedinice.

U Slavoniji i Baranji, u dvije izborne jedinice HDZ je osvojio 6, odnosno 8 mandata. Čak 18 saborskih zastupnika došlo je iz devete i desete izborne jedinice. Prema istraživanju Nove TV iz prosinca 2010. HDZ u svojim tradicionalnim uporištima sada osvaja osam zastupnika manje. U Slavoniji 10 mandata, a u dalmatinskim izbornim jedinicama 14 mandata.

Brine li HDZ situacija u Slavoniji i evidentan pad popularnosti - Vladimir Šeks ne želi komentirati. Baš kao što nitko u vladajućoj stranci ne želi govoriti o tome hoće li im u Dalmaciji račune pomrsiti Željko Kerum. Nakon osvajanja Splita, aktualni splitski gradonačelnik najavio je pohod na Markov trg.