Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić oštro je osudio, kako je rekao, sramotno ponašanje i premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Ive Josipovića.


Sramotnim je ocijenio i hrvatsko pravosuđe. Za pravosuđe, Kosor i Josipovića Šišljagić je rekao kako su 'dozvolili da se hrvatski branitelji progone kao ratni zločinci'.

Vezani članci Slika nije dostupna Vladimir Šišljagić, novi predsjednik HDSSB-a Slika nije dostupna Sabor HDSSB-a najavljen za 23. lipnja

>> 'Popis nije poruka samo braniteljima, nego cijeloj Hrvatskoj'

Šišljagić je spomenuo popis od 340 branitelja te je dodao kako 'ima saznanja kako je taj popis daleko veći i da se na njemu nalazi i stotinjak osječkih branitelja'.

'Kosor nema što razgovarati s Tadićem'

Nedopustivo je da se peti dan nakon uhićenja Tihomira Purde, hrvatskog branitelja iz Vukovara, nije oglasila premijerka Kosor i to osudila, već da je 'premijerka jedino izjavila ako bude potrebe da će razgovarati sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem'. Smatramo da ona nema što razgovarati s predsjednikom Tadićem, niti se uplitati u pravosuđe 'koje nažalost također nije ništa poduzelo vezano za progon hrvatskih branitelja'.

Šišljagić ocijenio sramotnim učestale susrete Tadića i Josipovića

Također je sramotnim ocijenio učestale susrete hrvatskog i srpskog predsjednika i premijerke kao i dolaske srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u Hrvatsku, dodavši kako se očito 'radi o dogovorima koji nisu u interesu hrvatskih branitelja'.

Predsjednik Izvršnog odbora HDSSB-a i saborski zastupnik Dinko Burić rekao je kako HDSSB traži od premijerke Kosor i hrvatskih vlasti da najhitnije povuče hrvatskog veleposlanika iz Srbije, a veleposlaniku Republike Srbije u Hrvatskoj da otkaže gostoprimstvo.

Sve što se događa oko hrvatskih branitelja je izdaja nacionalnih interesa', rekao je Kolobarić

Burić: Na djelu je nastavak političkog progona

'Na djelu je nastavak političkog progona koje je pokrenuo protiv hrvatskih branitelja i generala bivši premijer Ivo Sanader, a njegova učenica i nasljednica Jadranka Kosor nastavlja', rekao je. 'U svemu je i sramotna uloga bivšeg predsjednika hrvatskog Sabora Vladimira Šeksa, pa je lako moguće da se popisi politički prilagođavaju kako se na njima ne bi pojavilo i Šeksovo ime', dodao je Burić.

Predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić rekao je kako se hrvatski branitelji proganjaju kao ratni zločinci, a 'četnici koji su napali Hrvatsku abolirani su i normalno žive u Hrvatskoj'. Ustvrdio je kako je nečasnu ulogu 'u sastavljanju popisa odigrala je udruga Veritas Save Štrbca, te Zoran Pusić, koji su to godinama pripremali'. 'Sve što se događa oko hrvatskih branitelja je izdaja nacionalnih interesa', rekao je Kolobarić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju