Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi li Dalija Orešković?

I dalje neizvjesno oko izbora novog Povjerenstva za sukob interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija oko izbora novog sastava Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i dalje je neizvjesna.

Prema najavama, na današnjoj sjednici zastupnici su u podne trebali glasovati o dosad raspravljenim točkama, a među njima je i ona o novim članovima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Međutim, kako doznajemo, o povjerenstvu ipak neće glasovati, a hoće li ga i kada izabrati, ne zna se još uvijek.

Kandidatkinje za predsjednicu su Dalija Orešković, koja je dosad bila na čelu Povjerenstva i koja je dobila jednoglasnu potporu Odbora za izbor i imenovanja, no vladajuća koalicija je navodno sklonija da to bude Nataša Novaković.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković Stranka s imenom i prezimenom Dalija Orešković u Dnevniku Nove TV otkrila što joj je bilo najvažnije u pregovorima s SDP-om: "Dala sam sve što imam da se to ostvari“ Dalija Orešković TKO JE DALIJA OREŠKOVIĆ? Karamarka je stajala odlaska s vlasti, a Milanović ju je nazvao samodopadnom narikačom

Predsjednika i članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Hrvatski sabor bira tajnim glasovanjem, a uvjet je da dobiju većinu glasova svih zastupnika, dakle 76 glasova. Biraju se na pet godina, a na svoju dužnost mogu biti izabrani najviše dva puta.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene