Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trošili 30 milijuna kuna godišnje

Vlada srezala naknade u nadzornim odborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema više izdašnih honorara za članstva u nadzornim odborima državnih tvrtki. Zarada je bila odlična - osam tisuća kuna mjesečno, a odgovornost nikakva. Među onima koji će izgubiti tisuće kuna su i Miomir Žužul i Antun Vrdoljak. No, tu nije kraj. Već sljedećeg tjedna Banski dvori najavljuju kako kreću u kresanje menadžerskih plaća u državnim i javnim tvrtkama. Nije tajna da tamo neki od direktora ili menadžera imaju plaće veće od premijera ili predsjednika.

Fotelja u nadzornom odboru san je mnogima. Gotovo nikakva odgovornost, a pristojna zarada. I tako već godinama. Ukupno u nadzornim odborima u tvrtkama u kojima država ima udjele te upravnim vijećima sjedi više od 1500 osoba. Na godinu oni dobiju do 30 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

'Oni koji će reći da je to malo ja ću im odgovoriti da je to 200 kompjuterskih učionica. Svaka druga škola bi za to mogla dobit novu informatičku učionicu', izjavila je potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić.

Nije tajna da će odlukom o naknadi od 2000 kuna prvi na udaru biti lokalni HDZ-ovi i HSS-ovi kadrovi kojima su to bile pristojne sinekure. Tako će veliku žrtvu podnijeti HDZ-ovi Miomir Žužul i Antun Vrdoljak kojima se znatno smanjuje naknada u Nadzornom odboru Croatia Airlinesa.

A uz Croatia Airlines, prava se borba vodila za mjesta u NO JANAF-a, Croatia osiguranja i HPB-a. Razlog je naravno naknada veća od plaće. Problem je što su te, ali i većina tvrtki godinu završile s manjom dobiti ili gubitkom. Gubitnikom se nakon sjednice Vlade može smatrati i SDSS. Traže više novca za obnovu i povratak, ali Šuker je neumoljiv.

>> 'Teret smanjenja plaća snosit će svi, pa i menadžeri'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene