Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako se Vlada nije očitovala o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade ''radi nečinjenja Vlade u vezi s učestalom zlouporabom ustaškog pozdrava Za dom spremni'' do roka u srijedu, prekršen je Poslovnik Sabora.


Banskim dvorima rok je za to istekao u srijedu, ali ostala im je mogućnost da mišljenje o interpelaciji usvoji na jučerašnjoj sjednici. No, ni to se nije dogodilo.

Vezani članci Ilustracija Moody's bi mogao nagraditi Hrvatsku zbog uvođenja eura: Na reviziji ocjena kreditnog rejtinga Sabornica Ovaj tjedan bi trebala biti potvrđena tri nova ministra u Vladi. U zadnji čas iskrsnulo novo ime

Prekršen je članak Poslovnika kojim se propisuje da je ''Vlada obvezna, povodom interpelacije, dostaviti predsjedniku Sabora, najkasnije u roku od 15 dana od dana primitka interpelacije, izvješće s mišljenjima i stajalištima povodom interpelacije''.

Tadašnji predsjednik Sabora Božo Petrov je ovaj dokument dostavio Vladi 2. svibnja, nakon što ga je SDP 20. travnja poslao u proceduru.

''Možda će premijer Plenković reći da ga, poput mnogih stvari, niti saborski Poslovnik ne impresionira'', komentirao je potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je autor interpelacije.

Poslovnik, kaže on, dopušta da zastupnici raspravljaju o interpelaciji premda Vlada o njoj ne da mišljenje, ali smatra da je Plenković trebao postupiti drukčije.

''Ako postoji interpelacija o radu Vlade, logično je da se Vlada o tome očituje. Naročito što u Poslovniku Sabora piše da joj je to obveza. Na našu interpelaciju vezanu za najavljenu renacionalizaciju Ine i privatizaciju HEP-a Vlada je početkom veljače dala mišljenje u propisanom roku. Čini se da je Plenkoviću "Za dom spremni" politički osjetljivija tema nego Ina'', rekao je Grbin za Novi list.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju