Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica

Plenković o napadu u Splitu: "Vlada to najoštrije osuđuje, to nije slika Splita ni Hrvatske kakvu želimo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada će na sjednici raspraviti i Prijedlog davanja suglasnosti predstavniku Vlade RH za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o privatizaciji INA - Industrije nafte d.d.

Premijer Andrej Plenković uvodno je rekao kako u ime Vlade upućuje sućut makedonskom narodu zbog teške nesreće u kojoj je noćas poginulo 14 ljudi.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret do kuda će moći ići? Domovinski duh dolazi na vlast: Ovo je 10 stupova DP-a za preobrazbu Hrvatske Izjava premijera Plenkovića nakon sjednice Vlade Na zatvorenom dijelu sjednice Imenovani novi predstavnici brojnih institucija: Na popisu se nalaze Jadrolinija, Novinarsko društvo, HGSS i brojni drugi

Osvrnuo se i na, kako je rekao, pogrešnu i krivu izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajanija u ponedjeljak.

"Zvao sam ga u ponedjeljak, izrazio naš protest i nezadovoljstvo zbog izjave koja, po nama, ima elemente revizionizma i teritorijalne pretenzije. Tražili smo da regulira reakciju u vezi te izjave, što je i učinio. Nije dobro da se takve izjave uopće izgovaraju i događaju", rekao je Plenković.

Komentirao je i napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

"Vlada najoštrije osuđuje ovaj napad i ovakva ponašanja. Huligani su identificirani i uhićeni, no takvi su slučajevi nedopustivi i nikako ne doprinose slici Hrvatske niti grada Splita kakvu želimo. Smatram da su reakcije Vaterpolskog saveza i gradonačelnika Splita bile primjerene", rekao je Plenković.

Na dnevnom redu sjednice Vlade Republike Hrvatske uz ostalo bili su i Prijedlog pokretanja postupka pregovora o sklapanju izmjena Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja i imenovanju pregovaračkog odbora Vlade RH, Prijedlog davanja suglasnosti predstavniku Vlade RH za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o privatizaciji INA - Industrije nafte d.d. te prijedlog izmjena Zaključka o digitalizaciji arhivskog gradiva iz Domovinskog rata. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene