Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovo pokretanje proizvodnje

Vlada preuzima Imunološki zavod: "Već prodajom cjepiva brzo bi se vratila uložena sredstva"

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom preuzima Imunološki zavod.

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je revitalizaciju Imunološkog, ali i izgradnju nove tvornice u Brezju u Svetoj Nedelji. Plan je ponovno pokrenuti proizvodnju imunoloških lijekova u Hrvatskoj, a nova tvornica gradila bi se uz pomoć novca iz europskih fondova. Poseban naglasak stavljen je na to da u hrvatskom vlasništvu i dalje ostaju matične serije nekih virusa.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" Rugvica postaje trajni dom novog Imunološkog zavoda - 2 IPAK SE KREĆE FOTO Beroš otkrio novu lokaciju Imunološkog zavoda: Nova šansa za devastiranu perjanicu znanosti

"S posebnim naglaskom da RH u vlasništvu i dalje ostaju matične serije virusa morbila rubele i parotitisa velike proizvodne vrijednosti. Već prodajom cjepiva brzo bi se vratila uložena sredstva, a održivost planirane proizvodnje ogleda se u velikoj potražnji za imunološkim lijekovima na svjetskom tržištu", rekao je ministar Beroš.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene