Vlada Andreja Plenkovića danas je održala pretposljednju sjednicu u ovom mandatu koji je na samom kraju. Podsjetite se s kime je Plenković prije četiri godine započeo mandat.

Galerija


Iako se očekivalo da će Vlada danas održati posljednju sjednicu u ovom mandatu, današnja je ipak bila pretposljednja. U ovom će se sastavu Vlada posljednji put sastati u utorak.

Vezani članci Vili Beroš Beroš na Vladi objasnio zašto se predlaže kraće trajanje izolacije: "Prate se podaci i o 14 dana samoizolacije" Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju: Počinje odbrojavanje do prvog odlaska?

Prvu sjednicu na čelu s Andrejem Plenkovićem Vlada je održala 27. listopada 2016. godine. 

Plenković je ovaj mandat započeo s Martinom Dalić, Davorom Ivom Stierom, Damirom Krstičevićem i Ivanom Kovačićem kao potpredsjednicima Vlade. Dalić je ujedno bila i na čelu ministarstva gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta, a Stier je na početku mandata bio i ministar vanjskih i europskih poslova.

Prva sjednica Plenkovićeve Vlade 2016. godine - 11
Prva sjednica Plenkovićeve Vlade 2016. godine - 8 Foto: Patrik Macek/Pixsell

Krstičević je, osim što je bio potpredsjednik Vlade, obavljao dužnost ministra obrane, dok je  Kovačić bio i ministar uprave. Mandat je kao ministar Vlade počeo i Goran Marić.

Na mjestu ministra unutarnjih poslova mandat je počeo Vlaho Orepić, a ministar pravosuđa bio je Ante Šprlje. Ministar financija nije se mijenjao tijekom mandata – na tom je mjestu četiri godine Zdravko Marić.

Tomislav Tolušić otišao je s mjesta ministra poljoprivrede, a ni Gabrijela Žalac više nije ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a, kao što ni Lovro Kuščević više nije na čelu ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Prva sjednica Plenkovićeve Vlade 2016. godine - 11
Prva sjednica Plenkovićeve Vlade 2016. godine - 6 Foto: Patrik Macek/Pixsell

Slaven Dobrović bio je na funkciji ministra zaštite okoliša i energetike, a ministarstvo zdravstva na početku je vodio Milan Kujundžić.

Oleg Butković do kraja je ostao u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, a Tomislav Ćorić je s čela ministarstva rada i mirovinskog sustava prešao u ministarstvo gospodarstva.

Plenković je ovaj mandat počeo s Nadom Murganić na mjestu ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalnih politika, a Pavo Barišić bio je prvi ministar znanosti i obrazovanja u mandatu ove Vlade.

Prva sjednica Plenkovićeve Vlade 2016. godine - 11
Prva sjednica Plenkovićeve Vlade 2016. godine - 4 Foto: Patrik Macek/Pixsell

Tomi Medvedu pripalo je ministarstvo hrvatskih branitelja, dok je Nina Obuljen Koržinek preuzela resorno ministarstvo za kulturu. Gari Cappelli došao je na čelo ministarstva turizma.

Tko je sve ušao s Plenkovićem u mandat koji je sada na samom kraju, podsjetite se u galeriji.