Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vjernici iz Kutareva i Prozora: Vratite nam župnika ili idemo u Vatikan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjernici dvaju ličkih mjesta, Prozora i Kutareva, već drugu nedjelju zaredom bojkotiraju odlaske na svetu misu. Nezadovoljni su zbog premještanja dosadašnjeg župnika, a zamjenske svećenike, koje šalje gospićko-senjska biskupija, ne žele.

Pred crkvom Sv. Križa molitva za povratak velečasnog Ivana Hodaka. Novog svećenika, dočekala je zaključana brava. Župljani u crkvu ne žele! Jedan je župljanin otvoreno poručio novom župniku da će sam sebi voditi misu.
 
Misno slavlje tako nije održao, a za premještanje u
20-ak kilometara udaljenu župu, u Prozoru i okolici očito omiljenog fra Ivana, ponudio im je poruku gospićko-senjske biskupije. 

Pročitajte i ovo Vladimir Dugalić Iustitia et pax Oglasili se biskupi oko izbora: Poručili građanima da se ne daju zavesti, imaju poruku i za Milanovića Slika nije dostupna Znak povjerenja Papa imenovao novog dubrovačkog biskupa: Služio je vojni rok i studirao pravo

- Svojim protestima možete mu samo odmoći i postići to da mi biskup naredi da uopće ne dolazim, a u tom slučaju nijedan svećenik tu ne smije služiti misu ili obavljati druge obrede, poručio je prosvjednicima velečasni Ivan Mikulin.

No, prosvjednici nisu marili. Velečasni Miškulin otišao je neobavljena posla, a skandiranje se nastavilo, čak i među najmlađima.

O 'grijesima' i razlozima zbog kojih je omiljeni župnik 'maknut', župa samo nagađa. Priča se da je stao na žulj lokalnim čelnicima, a zamjeraju mu se i izlasci s mladima. No, u Hodakovu čestitost, čini se, nitko ovdje ne sumnja. 

- Ja ću priječi na neku drugu vjeru, poručio je ogorčeni mještanin Ivan Klobučar, dok je druga mještanka rekla kako će ići do Vatikana ako im ne vrate velečasnog Hodaka.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene