Potraga za nestalim mladićem (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Potraga za nestalim mladićem (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Peti je dan potrage za 16-godišnjim mladićem iz Laškovice koji je nestao u subotu nakon prevrtanja čamca na Krki kod otoka Visovca, a šire područje u srijedu pretražuje 20-ak osoba, doznaje se u šibenskoj policiji.


Potraga je nastavljena danas poslije 8:30, na terenu je dvadesetak ljudi, sudjeluje šibenska policija s brodom, Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) s dva broda i potražnim psom te članovi DVD-a Dubravice i Skradin s brodom, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave.

Vezani članci Visovac: Nastavlja se potraga za maloljetnikom (Foto: Dnevnik.hr) Nastavlja se potraga na Visovačkom jezeru: Za nestalim maloljetnikom traga i lokalno stanovništvo Potraga na Visovačkom jezeru (Foto: Pixell) Četvrti dan potrage: Mladića koji je nestao u Visovačkom jezeru traže na širem terenu

U potrazi za nestalim 16-godišnjakom jučer je sudjelovalo šest šibenskih policajaca, deset pripadnika specijalne policije Split i Zagreb, pet pripadnika Hrvatske vojske sa sonarom, brod policije i brod NP-a Krka, tri vatrogasca iz DVD-a Dubravica i DVD-a Skradin s vatrogasnim plovilom te devet pripadnika HGSS iz stanice Šibenik i Split s jednim psom, izvijestili su iz Županijskog centra 112.

Potraga je prekinuta sinoć oko 19 sati zbog mraka, nakon što se nadležnim službama na terenu pridružila vojska sa sonarom koja danas neće sudjelovati u potrazi. Sve nadležne službe koordinira šibenska policija.

Nesreća se dogodila u subotu malo prije 18 sati nakon što se prevrnuo manji čamac kod otočića Visovca na kojemu su se nalazila četvorica maloljetnika. Trojica su uspjela otplivati do obale, a 16-godišnji mladić iz Laškovice je nestao. Trojica spašenih mladića prevezena su u šibensku bolnicu.

Policija je nakon obavljenog očevida izvijestila da se plastični čamac na rijeci Krki kod otočića Visovca u kojem su bila četiri maloljetnika prevrnuo kada je jedan od njih ustao što je narušilo ravnotežu, uslijed čega su sva četvorica pala u vodu. Zbog šoka od pada u vodu i činjenice da nestali 16-godišnjak nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca, dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac. Dolaskom brodice s Visovca u pomoć 16-godišnjak nije zatečen u blizini prevrnutog čamca, nakon čega je organizirana opsežna potraga koja traje već peti dan. (Hina)