Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog sumnji da su fiktivnim poslovima izvlačili novac i izbjegli plaćanje poreza policija je u srijedu ujutro u Zagrebu uhitila više osoba čije je malverzacije, kako se neslužbeno doznaje, otkrio tzv. porezni Uskok.


U Ravnateljstvu policije nisu željeli govoriti o detaljima akcije. Potvrdili su tek da je riječ o akciji iz područja gospodarskog kriminaliteta te da je tijekom dana, među ostalim, obavljen niz privođenja i pretraga.

Vezani članci Spremnici za otpad (Foto: EKO-Moslavina) Kutina: Bivši direktor i voditeljica prijevarom oštetili gradsku firmu za 2,7 milijuna kuna Zapljena dokumenata, illustracija (Foto: AFP) Otkrivena tiskara lažnih diploma i drugih dokumenata, ispitana i zaposlenica Vlade Republike Srpske

Iako je navodne nezakonitosti otkrio tzv. porezni Uskok, akciju, kako se doznaje, vodi zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje bi trebalo ispitati osumnjičene.

Prema pisanju Večernjeg lista u srijedu privedeni osumnjičenici terete se da su pribavili imovinsku korist od nekoliko milijuna kuna i državni proračun oštetili za par stotina tisuća kuna. (Hina)