Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog sumnji da su fiktivnim poslovima izvlačili novac i izbjegli plaćanje poreza policija je u srijedu ujutro u Zagrebu uhitila više osoba čije je malverzacije, kako se neslužbeno doznaje, otkrio tzv. porezni Uskok.


U Ravnateljstvu policije nisu željeli govoriti o detaljima akcije. Potvrdili su tek da je riječ o akciji iz područja gospodarskog kriminaliteta te da je tijekom dana, među ostalim, obavljen niz privođenja i pretraga.

Vezani članci Uhićenja u Zadru (Foto/Arhiva: Dino Stanin/PIXSELL) Velika akcija zadarske policije: Privedeno više od deset osoba Krešimir Antolić, član Uprave Dinama (Foto: Dnevnik.hr) Član Uprave Dinama Krešimir Antolić o akciji Tebra: "Informacije imam samo iz medija. Ne znam tko je prvoosumnjičeni odgovoran za palež mog auta"

Iako je navodne nezakonitosti otkrio tzv. porezni Uskok, akciju, kako se doznaje, vodi zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje bi trebalo ispitati osumnjičene.

Prema pisanju Večernjeg lista u srijedu privedeni osumnjičenici terete se da su pribavili imovinsku korist od nekoliko milijuna kuna i državni proračun oštetili za par stotina tisuća kuna. (Hina)