Nedostatak kapitala i tržišta - prepreke su koje svaki dan doživljavaju hrvatske poduzetnice iz nerazvijenih županija. Kako bi im pomogli u jačanju posla, članovi Udruge za razvoj poduzetništva ''Perspektiva'' iz Lipika pokrenuli su projekt ''Ženska perspektiva''.

Galerija


Janja Kišić je vlasnica OPG-a već 15 godina. Prije četiri je počela proizvoditi bučino ulje.

Vezani članci Davor Huić iz Udruge Lipa Tko je sve među poslodavcima koji su tražili pomoć? "Bacate novac iz helikoptera pa vam koji put padne krivo" Online tržnica OPG-ovi s tržnica preselili na Internet: „Cijena je ostala ista, sve je onako kako i svake godine“

"Prodajemo na kućnom pragu, većinu i na sajmovima. Teško je i prodati, ali teško je i proizvesti. Nema radnika sada više za pomoć u polju. Jako je teško", kaže Janja Kišić vlasnica OPG-a Kišić-Janjić iz Đakova.

Da bi bilo lakše, tu je projekt ''Ženska perspektiva''. "Projekt osnaživanja socijalnih i poslovnih poduzetničkih vještina, poduzetnica koje već rade u poljoprivredi, u agroturizmu, u rukotvorinama, u suvenirima, ali žele poboljšati svoje poslovanje", objašnjava voditeljica projekta "Ženska perspektiva" Dragica Krajić.

Odabranih 50 poduzetnica iz sedam najnerazvijenijih županija, u Istri će tri dana raditi s udruženim istarskim poduzetnicama. Nakon edukacije slijedi stručno mentorstvo. Projekt će se provoditi dvije godine, a svoje će proizvode odabrane poduzetnice moći plasirati na web stranici. Prijava za projekt zasigurno će biti jer je broj žena u poduzetništvu u porastu.

Prijave počinju sljedeći tjedan, a trajat će do 20. lipnja.  

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr