Nedostatak kapitala i tržišta - prepreke su koje svaki dan doživljavaju hrvatske poduzetnice iz nerazvijenih županija. Kako bi im pomogli u jačanju posla, članovi Udruge za razvoj poduzetništva ''Perspektiva'' iz Lipika pokrenuli su projekt ''Ženska perspektiva''.

Galerija


Janja Kišić je vlasnica OPG-a već 15 godina. Prije četiri je počela proizvoditi bučino ulje.

Vezani članci U Požegi prisegnuo 24. naraštaj dragovoljnih ročnika (Foto: Pixsell, Ivica Galovic) - 3 Razmišljate o karijeri u vojsci? MORH prima više stotina kandidata Policajac, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Fijasko MUP-ova natječaja: Zapela potraga za novim policajcima pa snizili kriterije i produžili rok

"Prodajemo na kućnom pragu, većinu i na sajmovima. Teško je i prodati, ali teško je i proizvesti. Nema radnika sada više za pomoć u polju. Jako je teško", kaže Janja Kišić vlasnica OPG-a Kišić-Janjić iz Đakova.

Da bi bilo lakše, tu je projekt ''Ženska perspektiva''. "Projekt osnaživanja socijalnih i poslovnih poduzetničkih vještina, poduzetnica koje već rade u poljoprivredi, u agroturizmu, u rukotvorinama, u suvenirima, ali žele poboljšati svoje poslovanje", objašnjava voditeljica projekta "Ženska perspektiva" Dragica Krajić.

Odabranih 50 poduzetnica iz sedam najnerazvijenijih županija, u Istri će tri dana raditi s udruženim istarskim poduzetnicama. Nakon edukacije slijedi stručno mentorstvo. Projekt će se provoditi dvije godine, a svoje će proizvode odabrane poduzetnice moći plasirati na web stranici. Prijava za projekt zasigurno će biti jer je broj žena u poduzetništvu u porastu.

Prijave počinju sljedeći tjedan, a trajat će do 20. lipnja.  

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr