Nagi slikar u Supertalentu naslikao portret Davora Bilmana (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Nagi slikar u Supertalentu naslikao portret Davora Bilmana (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Vijeće za elektroničke medije odlučilo je da prikazivanjem nastupa Brenta Raya Frasera, koji je u emisiji Supertalent slikao penisom, nije povrijeđen Zakon o elektroničkim medijima kao ni Pravilnik o zaštiti maloljetnika u elektroničkim medijima.


"Agencija za elektroničke medije zaprimila je više pritužbi građana na sadržaj emitiran dana 30. rujna 2018. u sklopu talent showa Supertalent, koji se prikazuje na kanalu NOVA TV. Sve pritužbe odnosile su se na nastup natjecatelja Brenta Raya Frasera. Podnositelji pritužbi smatraju da se radi o neprimjerenom sadržaju koji bi mogao narušiti fizički, mentalni ili moralni razvoj maloljetnika", izvijestilo je Vijeće na svojoj internetskoj stranici.

Vezani članci Maja Šuput - 5 Majin Bloom već je glavna zvijezda nove sezone "Supertalenta", pogledajte prizore od kojih ćete se rastopiti! Janko Popović Volarić Janko Popović Volarić nakon četiri godine morao se oprostiti od omiljenog projekta, a na njegovo mjesto dolazi drugi miljenik žena!

Navode da su svoju odluku donijeli nakon što su stručne službe Agencije za elektroničke medije analizirale predmetni sadržaj i utvrdile da je "nakladnik programskom oznakom, zvučnim upozorenjem ''Program koji slijedi nije primjeren za osobe mlađe od 12 godina'' i kasnovečernjim terminom emitiranja poduzeo sve raspoložive mjere da maloljetnici u području prijenosa neće gledati sporni sadržaj".

"Montažom kadrova i računalnom animacijom u postprodukciji izbjegnuto je eksplicitno prikazivanje spolnih organa. Uz to, nakladnik NOVA TV d.d. predmetni sadržaj nije reprizirao niti u jednom drugom terminu", ističu u Vijeću. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju