Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brent Ray Fraser

Vijeće za elektroničke medije odlučilo: "Nastup 'golog slikara' nije povrijedio zakon o zaštiti maloljetnika"

Nagi slikar u Supertalentu naslikao portret Davora Bilmana (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Nagi slikar u Supertalentu naslikao portret Davora Bilmana (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Vijeće za elektroničke medije odlučilo je da prikazivanjem nastupa Brenta Raya Frasera, koji je u emisiji Supertalent slikao penisom, nije povrijeđen Zakon o elektroničkim medijima kao ni Pravilnik o zaštiti maloljetnika u elektroničkim medijima.

"Agencija za elektroničke medije zaprimila je više pritužbi građana na sadržaj emitiran dana 30. rujna 2018. u sklopu talent showa Supertalent, koji se prikazuje na kanalu NOVA TV. Sve pritužbe odnosile su se na nastup natjecatelja Brenta Raya Frasera. Podnositelji pritužbi smatraju da se radi o neprimjerenom sadržaju koji bi mogao narušiti fizički, mentalni ili moralni razvoj maloljetnika", izvijestilo je Vijeće na svojoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna osvojili srebro Hrvatsku kampanju koja je hakirala Supertalent show Nove TV prepoznao njujorški Graphis Stella Scholaja - 6 Dirnula mnoge Sve nas je ganula do suza i dobro nam se urezala u pamćenje, a sad je pokazala i koliko veliko srce ima

Navode da su svoju odluku donijeli nakon što su stručne službe Agencije za elektroničke medije analizirale predmetni sadržaj i utvrdile da je "nakladnik programskom oznakom, zvučnim upozorenjem ''Program koji slijedi nije primjeren za osobe mlađe od 12 godina'' i kasnovečernjim terminom emitiranja poduzeo sve raspoložive mjere da maloljetnici u području prijenosa neće gledati sporni sadržaj".

"Montažom kadrova i računalnom animacijom u postprodukciji izbjegnuto je eksplicitno prikazivanje spolnih organa. Uz to, nakladnik NOVA TV d.d. predmetni sadržaj nije reprizirao niti u jednom drugom terminu", ističu u Vijeću. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene