Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže maksimalne kazne

VIDEO/FOTO Održan prosvjed zbog brutalnog napada: "Presude su smiješne. Oni su istukli Vukovar"

Aktualno Galerija Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru - 1 Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru - 1 Foto: Vlado Kos / CROPIX Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru - 2 Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru - 2 Foto: Vlado Kos / CROPIX Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru - 3 Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru - 3 Foto: Vlado Kos / CROPIX Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru - 4 Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru - 4 Foto: Vlado Kos / CROPIX +7 Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru - 5 Galerija 1/12 >>
U Vukovaru je održan prosvjed protiv nasilja organiziran nakon napada na maloljetnike koji se dogodio prošle subote.

 

S mirnog prosvjednog skupa protiv nasilja koji održan u subotu u središtu Vukovara, tjedan dana nakon što je skupina mladića pretukla skupinu maloljetnika, zatraženo je hitno pritvaranje svih napadača i izricanje maksimalnih zatvorskih kazni za okrivljenike.

 

Prosvjednici okupljeni na Trgu ispred gradske uprave, zatražili su i češće policijske ophodnje u gradu te da policijski službenici u svim srednjim školama u Vukovaru objasne učenicima koja je kazna za huligane i huliganstvo.

Pročitajte i ovo Hutisti na prosvjedu nakon američko-britanskih napada na Jemen Iz minute u minutu "Slijedi moćan i efektan napad": Stigao odgovor hutista na američko bombardiranje

Mirni prosvjed protiv nasilja potaknuli su roditelji i obitelji u prošlu subotu pretučene skupine maloljetnika, koje je u središtu Vukovar u večernjim satima napala skupina starijih mladića, nanijevši nekima i teške tjelesne ozlijede, zbog kojih su hospitalizirani u bolnici. Policija je nakon napada započela istragu i do sada uhitila pet napadača, kojima je određen istražni zatvor.

"Tukli su ih nogama, šakama, po glavi, cipelarili na podu. Jedan od dječaka ima frakturu lubanje i lica, drugi frakturu orbite s krvarenjem unutar glave i oka, hematom ispod oka, treći ima natučene zube i vilicu i hematome po cijelome tijelu, četvrtog su izudarali i pokušali baciti u Vuku, peti ima polomljeno jedno rebro, a drugo mu je napuklo. I oni koji su lakše ozlijeđeni su ozlijeđeni. Neka su djeca završila u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a svi su pregledani u vukovarskoj bolnici", pročitano je tijekom prosvjednog skupa u središtu grada.

Okupljeni na mirnom prosvjedu iskazali su želju da ih se predstavlja tek kao roditelje pretučene djece.

Prema riječima jednog od sudionika, najveća odgovornost za ono što se, kako je rečeno, nije dogodilo prvi put u Vukovaru, je na sustavu i političarima.

"Molimo vas, vas medije posebno. Nemojte uzimati izjave od političara. Nemojte! Oni, ako su i došli danas, već u ponedjeljak imaju priliku nešto poduzeti, promijeniti i pokazati da im je stalo", poručeno je novinarima koji su u velikom broju pratili prosvjedni skup.

"Te večeri nisu istukli samo djecu. Istukli su i nas roditelje. Istukli su Vukovar. Te večeri pale su sve maske", rečeno je, uz poruku kako je mirni skup - 'glas razuma i emocija, glas povrijeđenih, pretučenih, glas različitih nacionalnosti'.

"Ovo je glas nas, roditelja, koji ne damo nikome da nam određuje s kim će se djeca družiti, gdje će izlaziti. Nitko na nas ne smije ruku staviti da bi nas ozlijedio" rečeno je, uz poruku da Vukovarci više neće šutjeti i dopuštati da ih itko tuče.

Pročitajte i ovo Požar u skladištu Wildberriesa golema buktinja VIDEO Apokaliptične scene iz ruskog grada: Stotine vatrogasaca na terenu

 

Podsjetimo, skupina muškaraca, pripadnika navijačke skupine BBB, napala je u subotu navečer skupinu maloljetnika te je nekolicini nanijela teške tjelesne ozljede zbog kojih su hospitalizirani u osječkom KBC-u. Do napada je došlo kad su čuli da maloljetnici pričaju ekavicom.

Podsjetimo, trojica napadača se sumnjiče za kaznena djela nanošenja teške tjelesne ozljede i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, dok je četvrta osoba navedena kao pomagač, odnosno sumnjiči se da je iznajmio stan u Vukovaru kako bi se ostatak napadača mogao sakriti. Svima je određen jednomjesečni istražni zatvor.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene