Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijete na kućnoj njezi

Otac pretučenog dječaka za Dnevnik Nove TV: "Nadam se da će to jednom stati, ne samo u Vukovaru nego i u cijeloj Hrvatskoj"

Aktualno Galerija Marina Bešić Đukarić, reporterka Nove TV Marina Bešić Đukarić, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Petorica uhićenih zbog napada u Vukovaru Petorica uhićenih zbog napada u Vukovaru Foto: DNEVNIK.hr Petorica uhićenih zbog napada u Vukovaru Petorica uhićenih zbog napada u Vukovaru Foto: DNEVNIK.hr +0 Petorica uhićenih zbog napada u Vukovaru Galerija 1/4 >>
Vukovarska policija uhitila je još četvero napadača koji su nasrnuli na maloljetnike u Vukovaru. Osumnjičeni su u srijedu izvedeni pred suca.

Privedeno je još četvero napadača koji su napali maloljetnike u Vukovaru te je u srijedu izvedeno pred suca. Očekuje se da će im biti određen istražni zatvor.

Uživo iz Vukovara s više informacija javila se reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

"U ovim trenucima četvorica osumnjičenih još su uvijek pred sucem istrage ovdje na Županijskom sudu u Vukovaru, koji bi trebao odlučiti o zahtjevu Državnog odvjetništva da im se odredi istražni zatvor. Ako do toga dođe, a pretpostavljamo da hoće jer su iza mene još uvijek policijska vozila, oni će biti prepraćeni u Osijek u istražni zatvor, u kojem se nalazi i onaj prvi uhićeni od subote", izvijestila je reporterka. 

"Budu li dočekali i suđenje, dakle budu li nakon podignute optužnice te optužnice i prihvaćene, prijeti im kazna zatvora do pet godina. Naime, državno odvjetništvo išlo je s malo strožom kvalifikacijom ovih djela i za trojicu od njih četvorice odredilo da su počinili kazneno djelo protiv života i tijela, odnosno nanošenje teških tjelesnih ozljeda", dodala je. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Povratak u zemlju Sarma na skijanje, skupi parfemi i cigarete za doma: Provjerite što sve smijete, a što ne smijete nositi preko šengenske granice

Tešku tjelesnu ozljedu dobio je i sin večerašnjeg gosta, čiji je identitet anoniman jer se radi o maloljetnicima.

"Dijete se osjeća puno sigurnije nego kad je bila uhićena samo jedna osoba i mislim da institucije rade svoj posao", rekao je otac pretučenog dječaka. 

"Dijete je sad na kućnoj njezi, ima bolove i slomljeno rebro, jedno je natučeno. Osjeća strah kao i mi roditelji za svu djecu. Ovim putem poželio bih svim dečkima brz oporavak i da što prije dođemo na nešto mirnije i da djeca uživaju u miru i da ne bude više nasilja u našem gradu Vukovaru, kao i u svim gradovima u Hrvatskoj", poručio je otac. 

Druže se bez obzira na nacionalnosti

"Druže se zajedno, moje dijete ne radi nikakvu razliku je li u pitanju pravoslavna vjera, muslimanska… Oni se druže od prvog razreda i ne vidim razlog zašto toliko mržnje i zašto toliko nasilja u našem gradu. Ne znam što bih vam rekao", izjavio je otac. 

Kako su rekli iz policije, očekuje se i šesto uhićenje. 

Pročitajte i ovo Pune ambulante - 1 Pozivaju na cjepljenje Zdravstveni sustav pod opterećenjem: Ambulante pune pacijenata oboljelih od korone, gripe i hripavca

"Ja očekujem još uhićenja, ali njih je bilo više skupina. Mi smo sad zadovoljni s ovim i ja se kao roditelj osjećam sigurnije i nadam se da će to jednom stati da ne bude više nasilja. Ne samo kod nas nego i u cijeloj Hrvatskoj", napomenuo je otac. 

"To će biti poruka subotnjeg prosvjeda. Roditelji u subotu u 10 sati organiziraju prosvjed na koji su pozvali kao podršku i sve druge građane Vukovara", istaknula je Bešić Đukarić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene