Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesto opasne vožnje

VIDEO: Stop vožnji su krivom smjeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na hrvatskim autocestama uskoro nova signalizacija! To je, očito, jedini način da se spriječi sve češća pojava na Dalmatini - vožnja u krivom smjeru. Autocesta sve više postaje mjesto opasne vožnje. Nije slučajno, kažu stručnjaci, da je riječ o pojedinim dionicama.

Na dionici od Dugopolja do Ravče koja posljednjih dana slovi kao jedna od najkritičnijih, čak četiri vozača vozila su u krivom smjeru. 'Nova dionica autoceste zapravo je otvorena na području gdje ima ljudi koji nikada nisu ni vidjeli autocestu, niti znaju ući na autocestu, ponašati se, niti izaći, zapravo - to je naša realnost', rekao je Stanko Smodlaka, stručnjak za promet. Realnost, nažalost, sa sobom nosi i tragične posljedice. Oni koji svakodnevno prolaze preko Biskog, Blata na Cetini i Šestanovca, mjestima na kojima se najviše griješi slažu se da je needuciranost vozača glavna krivnja. Prometni stručnjak pokazuje nam i konkretni primjer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaustavila ga policija Rijeka: Vozio po autocesti u krivom smjeru Slika nije dostupna Zaustavila ga ophodnja i građani VIDEO: Vozio u krivom smjeru kod Dugopolja

>> Autocestom vozio u krivom smjeru jer nije imao gotovinu!

'Ovdje sada imate skretanje za Split, skretanje za Makarsku, ovdje bi trebalo biti jasnije vidljivo, pa moguće i s portalima. Međutim, gdje se događaju skretanja, na izlazu, skrenu lijevo. Stavi se marker na cestu i tu ne može skrenuti lijevo', rekao je Smodlaka. Upravo to će biti prvi koraci. 'Znači na promjenjivoj signalizaciji poslati poruku, kroz zatvaranje pretjecajne trake kroz smanjenje brzine, kroz zatvaranje ukupne autoceste i vi što možete napraviti u tom trenutku? Poštivati, odnosno uvažiti onu poruku koju vam mi šaljemo. To je prva mjera koja bi trebala dati najveći rezultat', rekao je Stjepan Klarić, direktor sektora za održavanje HAC. Nadamo se što prije.

Jeste li ikada cestom vozili u pogrešnom smjeru?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene