Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da čujemo taj odgovor

VIDEO Smijeh u Saboru: 'Gospodine Kajin, kako tumačite taj vaš ...?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usred saborske rasprave o izvješću pučke pravobraniteljice zastupnici su došli na temu mačizma Damira Kajina.

Tijekom današnje objedinjene rasprave o izvješću pučke pravobraniteljice Lore Vidović o radu njezina Ureda 2012. godine nezavisni je saborski zastupnik Damir Kajin, između ostalog, govorio o teškom gospodarskom stanju u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Ilustracija Eksplozija bijesa i nevjerice Gradska vlast šokirala savjetima za žene i trudnice: Kako zadovoljiti supruga i ne biti frustrirana

Kazao je tako da ako neka osoba od 50 ili više godina ostane bez posla, može samo sanjati da će se u dogledno vrijeme zaposliti.

>> Pravobraniteljica Vidović: Građani nemaju povjerenja u pravosuđe!

'Naročito je teško kada muškarac ostane bez posla. Još je teže kada samohrana majka ostane bez posla. Jednako tako, možda još i teže, kada invalid ostane bez posla', rekao je Kajin.

Nakon njegove rasprave uslijedilo je nekoliko replika, a zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin Kajinu je postavio pitanje.

'Vrlo jednostavno pitanje. Gospodine Kajin, rekli ste da je najteže muškarcu kada izgubi posao. Kako tumačite taj vaš mačo stav?', upitao je Radin, na što su se prisutni zastupnici nasmijali.

Potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec kazala je 'Da čujemo taj odgovor' i dala ponovno riječ Kajinu, koji je pokušao pojasniti što je zapravo mislio.

'Ja sam rekao - da, teško je muškarcu kao onome koji nosi obitelj. Nije to moj mačo stav. Možda je to neki konzervativan, patrijarhalan, hrvatski, istarski, istrijanski stav. Ali u istoj sam rečenici dodao da je još teže ženi samohranoj majci ili invalidu', kazao je Kajin.

'Apostrofirao sam da su ljudi pojedinci koji imaju 50 ili više godina u zemlji u kojoj smo u zadnjih 20 godina izgubili oko 500.000 radnih mjesta gotovo izgubljeni socijalni slučajevi. Mislim da me zbog toga nitko neće prozivati zbog nekog mačo stava', rekao je.

S replikom se zatim javio zastupnik Hrvatskih laburista Branko Vukšić, koji je imao još jedno pitanje za Kajina. 'Zašto je teže muškarcu nego ženi kada izgubi posao?', pitao ga je.

Kajin je i za njega imao odgovor. 'Tako smo odgajani da je na neki način muškarac taj koji je odgovoran za obitelj, bez obzira što narod kaže da tri kantuna u kući drži žena', rekao je Kajin.

Za vrijeme njegova izlaganja Radin i Vukšić su se smijali, a Radin mu je nešto i dobacio, na što je Kajin, također kroz smijeh, rekao: 'Samo dajte, ali ako ništa drugo desna strana se slaže sa mnom ovaj put'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene