Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podrška ukrajini

VIDEO Plenković ponosno podigao hrvatsku zastavu u Kijevu: "Hajde sa mnom, Gordane"

Premijer Andrej Plenković posjetio je glavni grad Ukrajine gdje se sastao sa predsjednikom te države Volodimirom Zelenskim, predsjednikom tamošnje Vlade Denisom Šmilahom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom.

Nakon održanog sastanka s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, premijer Andrej Plenković na svom je Twitter profilu objavio kako ga je Zelenski informirao o stanju u Ukrajini, kao i o posljedicama ruske invazije.

 

Kako je izvijestila Vlada RH, u sklopu posjete u Kijev se vratila i hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić koja će nastaviti djelovati iz tog grada odakle je otišla kad su krenuli žestoki ruski napadi.

Posjet Ukrajini znak je podrške i solidarnosti, naglasili su iz Vlade, a u videu koji su poslali vidi se kako je hrvatsku zastavu ispred veleposlanstva Republike Hrvatske u Kijevu digao premijer Plenković

U jednom trenutku dok je podizao zastavu, pozvao je ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana da mu se pridruži. "Hajde sa mnom, Gordane", rekao je Plenković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene