Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok poplave haraju sjeverom Hrvatske, na području Imotskog Modro i Crveno jezero prepuni su vode.


Za razliku od ljetnih mjeseci kada Modro jezero posve presuši pa se u njemu igra nogomet, sada je više od sto metara duboko. Savršen pogled - modra dubina jezera u kraškoj kotlini. Mještani i gosti ovih dana uživaju na vidikovcima oko Imotskog Modrog jezera. Vodostaj stalno raste

Vezani članci Obilna kiša u Lici poplavila je maslinike Stigla najavljena promjena vremena: Obilna kiša u Istri, snijeg pao u Gorskom kotaru, žuti alarm upaljen i za sutra Direktor gradske tvrtke VIO u Šestinskom dolu Stanovnici Šestinskog dola bijesni, Grad obećao riješiti problem: "Imamo poplavu i nakon dvije kapi kiše"

Teško je zamisliti da je prošlo ljeto jezero bilo posve suho. Sada je 100 metara duboko. Voda nadire takvom snagom da podzemnim kanalima izbija u susjedna polja i vrtače. Voda je izbila u suhoj kotlini, u zaseoku, daleko od jezera.
'Moguće je da naraste i 30 metara, da kuće poplavi. Ovo je fenomen  to nije bilo 20 godina. Navire iz Bosne, tope se snjegovi odozgo Livno i od gore to dolazi', rekao je jedan mještanin Imotskog.

>> Zašto na odmor ne biste otišli u Imotski?

Za vrijeme velikih suša, voda posve otječe u zemlju, a utakmice na ispucanom zemlji na dnu prava su atrakcija. Teško je to zamisliti ovo ljeto. I impresivno Crveno jezero očarava, 320 metara vode. Mamac za međunarodne ronilačke ekspedicije. No, uokolo nijednog sadržaja. Mnogi Imoćani ističu kako bi se jezera mogla turistički puno bolje iskoristiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook