Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Izvanredno stanje

VIDEO Bujica razdvojila bračni par, žena kasnije pronađena mrtva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilna kiša, olujni vjetrovi i snježna mećava pogodili su Bugarsku. Zapad zemlje je poplavljen, pri čemu je poginula jedna osoba. U središnjim dijelovima Bugarske, zbog snijega je proglašeno izvanredno stanje.

Snježni kaos hara središnjim dijelovima Bugarske. Prvi ovosezonski snijeg zatrpao je prometnice i bez struje ostavio desetke tisuća ljudi. Najgore su prošli gradovi Gabrovo i Tarnovo, gdje ima i do 30 centimetara snijega.

Pročitajte i ovo Snijeg u Ukrajini Ima i poginulih Snježni užas hara Balkanom: "Nikome nije ugodno, svi preživljavamo na niskim temperaturama" Snijeg zatrpao Srbiju zatrpani snijegom VIDEO Kolaps u Srbiji! Snijeg okovao zemlju, ljude spašavali iz nanosa: Proglašeno i izvanredno stanje

Što zbog snijega, a što zbog ljetnih guma pomoć je trebala brojnim sudionicima u prometu. Na nekim područjima aktivirala su se i klizišta, zbog čega je proglašeno izvanredno stanje.

Istok Bugarske potopile su obilne kiše. U gradu Burgasu na obali Crnog mora, bujice su odnijele jedan život. Bračni par napustio je vozilo zbog poplavljene ceste. Bujica ih je razdvojila. Žena je kasnije pronađena mrtva.

Kaos zbog snijega: Deseci tisuća ljudi bez struje

Kiša je padala takvom silinom da je u nekoliko sati preplavila prometnice. 'Mogli smo samo gledati što se događa. Ništa nismo stigli napraviti. Ništa, ništa', rekla je Slaveya, stanovnica Haskova. U Burgasu je proglašeno izvanredno stanje. Tri rezervoara tamošnje brane napunjena su do maksimuma, zbog čega su deseci stanovnika evakuirani.

'Brana može biti probijena svaki tren. Najgore je što ispod nje leži naftovod, pa nam prijeti i ekološka katastrofa', rekao je Dimitar Nikolov, gradonačelnik Burgasa. Kiša i snježne oborine polako jenjavaju. Od ponedjeljka se očekuje smirivanje vremena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene