Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispunila prvo obećanje

VIDEO Evo kako je izabrana predsjednica dočekana u rodnom kraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čestitke izabrana predsjednica prima i u Dražicama. Tamo joj je večeras pripremljen doček.

Prvi put kao izabrana predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović stigla je u rodne Dražice. 'Vidite koliko je tu ljudi kolika je gužva tu na grobniku, i ja sam oduševljena', rekla je po dolasku Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama Božićna lutrija u Španjolskoj - 4 važnije sudjelovati nego pobijediti Tradicionalna božićna lutrija razveselila Španjolce: "Sreća nije pravedna, sreća je za onoga tko je pronađe"

U Domu kulture najprije intoniranje državne himne. Pa obraćanje okupljenima, na čakavskom dijalektu. 'Dragi moji, dragi si ki ste došli, moran van reć čula sam vas i u Zagrebu bili ste jako glasni!', poručila je novoizabrana hrvatska predsjednica.

Posebno je zahvalila braniteljima. 'Grobinština nije bila na bojišnica, ali su Grobničani bili na bojišnici i hvala im', rekla je.

'Spremna sam poslušati svačiji savjet, što ne znači da ću ga i prihvatiti'

Zahvalila je i roditeljima. 'Oni su me naučili poštenju, redu, radu, odgovornosti i hvala im na tome. Vjerujmo u Hrvatsku i idemo u bolju budućnost zajedno! Hvala vam dragi Grobničani i Grobničanke', poručila je Grabar Kitarović.

Sa svojim Grobničanima Grabar Kitarović nazdravila je šampanjcem. Na novinarsko pitanje odgovorila kako se još uvijek nada čestitki premijera. 'Ja se nadam da će se i predsjednik vlade i članovi vlade uozbiljiti, da će početi ozbiljno raditi, čestitati izbornom pobjedniku i pobjednici i da ćemo početi surađivati prije svega', poručila je.

U Dražicama slavlje, uz pjesmu, ples, kobasice i kuhano vino, traje od ranoga jutra. 'Imati predsjednicu iz ovog mjesta, to je nešto nevjerojatno! I to još predsjednicu koja je lijepa, pametna, načitana, 17 stranih jezika, ono sve!', kaže Nikica Maravić, predsjednik općinskog vijeća općine Jelenje (HDZ).

Nakon kratkog druženja s građanima, izabrana predsjednica autobusom se zaputila prema Zagrebu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene