Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznate osobe nasilno su pokušale provaliti u prostorije vatrogasnog doma u Supetru na Braču. Zbog tog incidenta gradonačelnica Supetra obustavila je suradnju s Vladom Republike Hrvatske, a nogometni klub "Jadran Supetar" obustavio je treninge za djecu.


Desetak nepoznatih osoba pokušalo je nasilno provaliti u prostorije vatrogasnog doma u Supetru na otoku Braču. Tamošnja gradonačelnica, Ivana Marković, objavila je na svojem profilu na Facebooku kako su "pokušali skinuti ključeve i brave te ući u prostorije u kojima se nalazi razna vatrogasna oprema i dokumenti društva".

Zbog ovog incidenta objavila je i kako prekida suradnju s Vladom Republike Hrvatske i hotelima radi rješavanja otvorenih pitanja.

"Radi današnjeg barbarskog i nasilnog pokušaja provale u garažu DVD-a Supetar, od strane osoba angažiranih od hotelske kuće, u svojstvu gradonačelnice, obustavljam sve pregovore koje smo vodili sa Vladom RH i hotelima radi rješavanja otvorenih pitanja te ćemo nastaviti sa svim radnjama vezanim za utvrđivanje vlasništva Grada Supetra na javnom dobru, putevima i Velom placu”, napisala je Marković na Facebooku.

Marković tvrdi i kako je utvrđeno da je desetak nepoznatih osoba u crnoj odjeći viđeno na području lokalnog nogometnog igrališta te je zbog toga pozvana policija radi identifikacije osoba i njihovih namjera.

Nogometni klub "Jadran Supetar" zbog te je situacije privremeno obustavio treninge za djecu. "Scene koje smo doživjeli jučer i danas na našem Velom Placu lede krv u žilama i nama starijim predstavnicima kluba, a kako ne bi djeci. Sa aktivnostima ćemo nastaviti kada se za to stvore uvjeti dostojni naše djece", stoji, među ostalim, u njihovoj objavi na Facebooku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju