Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vičeviću za smrt supruge potvrđena kazna od 34 godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud odbio je žalbu Valtera Vičevića (46) i potvrdio mu kaznu od 34 godine zatvora za ubojstvo supruge Nele, koju je živu zapalio u automobilu na Učki krajem 2003.

Kako je riječ o kazni dugotrajnog zatvora, Vičević ima pravo na još jednu žalbu Vrhovnom sudu, doznaje se od glasnogovornika suda Dražena Tripala.

Vičevića je riječki Županijski sud lani u lipnju osudio zbog ubojstva iz koristoljublja na 33 godine zatvora, a za krivotvorenje isprava, odnosno registracijskih pločica na svojim vozilima, na godinu i šest mjeseci zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od ukupno 34 godine zatvora. Vrhovni je sud potvrdio tu kaznu, odbacivši sve njegove navode i žalbe njegova branitelja.

Vičević iz Omišlja na otoku Krku prvi je put nepravomoćno osuđen u studenome 2005. na kaznu od 35 godina zatvora, ali je suđenje ponovljeno jer je Vrhovni sud zatražio da se ponovno utvrde činjenice o okrutnosti zločina te o patnjama žrtve.

Vičević je suprugu Nelu najprije onesposobio, a onda ju je smjestio u osobni automobil, koji je gurnuo s prometnice na Učki. Automobil je udario u stablo blizu prometnice, a Vičević ga je zatim zapalio mješavinom benzina i motornog ulja, pa je njegova supruga Nela, tada još živa, izgorjela u vozilu.

Nakon što je ubojstvo pokušao prikriti insceniranom prometnom
nesrećom ubojica je sjeo u automobil, koji je prije dovezen i
ostavljen na Učki, te se vratio na Krk.

Tijekom suđenja Vičević je tvrdio da nije ubio suprugu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene