Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač je uhićen

Pijan zamalo usmrtio radnika Čistoće, iz Sindikata bijesni: "Vidite koji je to posao i koji su to rizici"

U zagrebačkoj je Ilici u noći s petka na subotu došlo do teške nesreće u kojoj je radnik Čistoće ostao priklješten između automobila i kamiona Čistoće. Odveden je u bolnicu.

Neprilagođenom brzinom i pod utjecajem alkohola 47-godišnji vozač osobnog automobila zabio se u kamion Čistoće na zagrebačkoj Ilici.

Kamion je u trenutku nesreće bio zaustavljen radi utovara otpada pri čemu su na vozilu bila uključeni pokazivači smjera i rotacijska svjetla.

Tako je 58-godišnji radnik koji se u tom trenutku nalazio na stražnjoj stepenici ostao prikliješten između dva vozila. Morali su ga spašavati vatrogasci. Na intervenciji je bilo devet vatrogasaca s dva vozila.

"Upotrebom hidrauličkih alata i opreme s vozila izvršili smo spašavanje odnosno oslobađanje te osobe. Došlo je do bušenja, odnosno ispuštanja zraka iz guma kako bi se vozilo oslobodilo i onda upotrebom škara i hidraulike napravljen prostor kako bi se oslobodili donji ekstremiteti znači noge unesrećene osobe", objasnio je Goran Ružić iz JVP-a Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Kišovito vrijeme Promjena vremena Velika promjena vremena: Za tri regije upaljen narančasti meteoalarm

S teškim ozljedama prevezen je Kliniku za traumatologiju.

"Zadobio je prijelom potkoljenice, što znači mogućnost komplikacija u smislu infekcija. Radi se o teškoj tjelesnoj ozljedi koja će trebati još definitivno operativno zbrinjavanje. Vanjska fiksacija se planira odstraniti i napraviti unutarnja, a tek onda slijedi rehabilitacija. Kost cijeli godinu i pol do dvije", objasnio je Nenad Somun iz KBC-a Sestre Milosrdnice.

Vozač kojem je izmjereno 1,58 promila u krvi prevezen je s lakšim tjelesnim ozljedama u Kliničku bolnicu Sveti Duh, u popodnevnim satima je pušten i uhićen. Predstavnik Sindikata komunalnih radnika i vozača zagrebačke Čistoće sinoć je bio na mjestu događaja.

"Oni su obavili svoj dio posla, ispraznili spremnike, stali na papučicu da krenu i u tom trenutku je naišao auto koji ih je udario. Naravno onaj prvi šok i vruća rana, ali nakon tog je bilo sve gore i gore", kazao je Mumin Hodžić iz Sindikata komunalnih radnika i vozača Čistoće.

Pročitajte i ovo Posljedice ruskog napada na Harkiv Agresija usred noći VIDEO Brutalan ruski napad izazvao ogroman požar: "Poginulo je troje djece, među njima i beba od šest mjeseci"

Pita se koliko još radnika Čistoće mora stradati da bi se nešto promijenilo.

"Kada smo tražili dodatke na uvjete rada sada vidite koji je to posao i koji su to rizici. Mi tražimo, inzistiramo da svaki naš operativni radnik ima pravo na otpremninu u mirovini. Nažalost, sluha do sada nije bilo, ali bit će ga kada ovaj sindikat sjedne za stol", napomenuo je Hodžić.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, protiv krivca bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja nesreće u cestovnom prometu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene