Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Večeras moguć dogovor o plaćama prosvjetnih djelatnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekuje se da će večeras biti postignut dogovor o plaćama zaposlenika u osnovnom, srednjem i visokom školstvu pa bi štrajk jučer započet u srednjim, a danas nastavljen u osnovnim školama bio prekinut, izjavio je glasnogovornik ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Božo Pavičin.

Kako je rekao, na prijedlog premijera Ive Sanadera, nakon sastanka u Vladi, predstavnici ministarstava znanosti i financija te sindikata otišli su u Ministarstvo financija kako bi našli način za povišenje i usklađivanje plaća zaposlenika u obrazovanju s gospodarstvom, što bi zadovoljilo i Vladu i sindikate.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

Tri školska sindikata počeli su štrajk jučer zahtijevajući od Vlade da u idućih nekoliko godina nadoknadi 20-postotno zaostajanje plaća prosvjetnih djelatnika za plaćama u gospodarstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene