Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Očekuje se da će večeras biti postignut dogovor o plaćama zaposlenika u osnovnom, srednjem i visokom školstvu pa bi štrajk jučer započet u srednjim, a danas nastavljen u osnovnim školama bio prekinut, izjavio je glasnogovornik ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Božo Pavičin.


Kako je rekao, na prijedlog premijera Ive Sanadera, nakon sastanka u Vladi, predstavnici ministarstava znanosti i financija te sindikata otišli su u Ministarstvo financija kako bi našli način za povišenje i usklađivanje plaća zaposlenika u obrazovanju s gospodarstvom, što bi zadovoljilo i Vladu i sindikate.

Vezani članci Ljilja Geić, predstavnica radnika Brodotrogira Radnici trogirskog brodogradilišta kreću u prosvjed, dio ih sedam mjeseci nije dobilo pravu plaću: "Trogir bez brodogradnje će biti mrtav grad" Slika nije dostupna Radnicima Imunološkog danas sjedaju prve zaostale plaće!

Tri školska sindikata počeli su štrajk jučer zahtijevajući od Vlade da u idućih nekoliko godina nadoknadi 20-postotno zaostajanje plaća prosvjetnih djelatnika za plaćama u gospodarstvu.