DVD Luka (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)
DVD Luka (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Upravni odbor DVD-a Luka oglasio se priopćenjem na tvrdnje ZAMP-a da su krivi zbog duga za autorske naknade za korištenje glazbe, u kojem tvrde da oni nikad nisu bili vlasnici društvenog doma u Luki niti su ikad organizirali svadbene svečanosti.


U DVD-u Luka u potpunosti odbacuju tvrdnje Nenada Marčeca, glavnog direktora HDS-ZAMP-a, te poručuju da za dug nisu krivi oni. 

Vezani članci Lijekovi, ilustracija Ništa od dogovora ministra Marića i veledrogerija, sastanak naprasno prekinut: "Duguje nam se pet milijardi kuna" Vjenčanje u doba pandemije COVID-19 Nove mjere Stožera njih su najviše pogodile: "To nije svadba, to su karmine. Nitko neće pristati na to", "Nas su posebno razvalili, katastrofa!"

"Pod materijalnom i kaznenom odgovornošću tvrdimo da DVD Luka nije bio nikada vlasnik društvenog doma u Luki, niti organizator svadbenih svečanosti u istom. Još 2006. godine tadašnja uprava DVD-a je po ovlaštenim odvjetnicima dopisom upoznala HDS-ZAMP s činjeničnim stanjem. Iz svega proizlazi da HDS-ZAMP nije želio prihvatiti činjenično stanje, već im je isključivi cilj bio samo namiriti svoja potraživanja", kaže se u priopćenju Upravnog odbora DVD-a Luka.

Taj je DVD završio u stečaju zbog duga ZAMP-u koji datira još iz 2007. godine, a za neplaćanje autorske naknade za korištenje glazbe u iznosu od 7050 kuna. Taj je dug, kažu u ZAMP-u, do danas narastao na 18 tisuća kuna zbog zateznih kamata i sudskih troškova. 

U ZAMP-u tvrde da su svadbene svečanosti i druge zabave održavane u organizaciji DVD-a Luka te da su se oglušivali na brojne pozive za podmirenjem naknade. Zbog toga su, tvrde u ZAMP-u, bili primorani 2008. godine pokrenuti sudske postupke.