Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučio trgovački sud

Propala tvrtka Velimira Bujanca obrisat će se iz sudskog registra: Dužna je više od 150.000 kuna

Velimir Bujanec
Velimir Bujanec Foto: Vlado Kos/Cropix
Trgovački sud u Zagrebu obustavio je i zaključio stečaj Bujica Medije, tvrtke voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca, te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s više od 150.000 kuna utvrđenog duga obrisati iz sudskog registra.

Trgovački sud u Zagrebu obustavio je i zaključio stečaj Bujica Medije, tvrtke Velimira Bujanca. Tako će se  tvrtka s više od 150.000 kuna utvrđenog duga obrisati iz sudskog registra

Rješenje o zaključenju stečaja donijela je sutkinja Ines Božić 31. listopada, a uslijedilo je nakon očitovanja Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu kao zastupnika Porezne uprave i tvrtke Emporion usluge da su suglasni sa zaključenjem stečaja Bujančeve tvrtke zbog nedostatnosti stečajne mase za pokriće troškova stečaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema podataka o ozlijeđenima VIDEO Potres jačine 6,1 pogodio Indoneziju: "Bio sam u šoku, ljudi su bježali iz kuća, jako se treslo"

Stečaj nad Bujančevom tvrtkom bio je pokrenut lani, a Bujančeva je tvrtka dugovala Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi gotovo 102.000 kuna, tvrtki Emporion usluge nešto više od 48.000 kuna, a Financijska je agencija (Fina) potraživala 1000 kuna.

Stečajna upraviteljica Ivana Brebrić u svibnju je zatražila obustavu i zaključenje stečaja Bujančeve tvrtke navodeći kako dužnik nema imovine iako se u prethodnom postupku isticala mogućnost da je dio od oko 150.000 kuna duga naplativ od osobe kojoj je Bujanec dao pozajmicu.

No, provjerom javnih upisnika ustanovljeno je da Bujančev dužnik nije evidentiran kao vlasnik vozila ni kao nositelj prava na nekretninama, isticalo se u dopisu stečajne upraviteljice.

Pročitajte i ovo George Santos "Moramo izbaciti lupeža" Varao donore i birače, prao novac, izmislio dijelove životopisa…: Jedan od najvećih lažljivaca u povijesti američke politike preživio izbacivanje iz Kongresa

U njezinu posljednjem izvješću ističe se i da su tijekom stečaja izvršene sve potrebne radnje, uključivši i da je u nekoliko navrata poslala opomene dužnikovom dužniku te da je u trenutku otvaranja stečaja prijavljen jedan radnik. No, potom mu je bio otkazan ugovor o radu te je bio odjavljen s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Zaključno, ukupni nepodmireni troškovi stečaja iznose 3145 eura, a sveukupno nepodmireni troškovi i obveze stečajne mase 4161 euro.

Bujica Media j.d.o.o za produkciju i usluge osnovana je u rujnu 2017. sa samo deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište tvrtke je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. U sudskom registru Bujanec je naveden kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene