Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U životnoj opasnosti

Vatrogasca iz Karlovca pogodio metalni geler, u teškom je stanju. Susjedi: "Da su vatrogasci stigli kad je bila prva velika eksplozija, tko zna što bi se dogodilo"

Aktualno Galerija Požar kuće u Karlovcu - 1 Požar kuće u Karlovcu - 1 Foto: Robert Fajt/Cropix Požar kuće u Karlovcu - 6 Požar kuće u Karlovcu - 6 Foto: Robert Fajt/Cropix Požar kuće u Karlovcu - 5 Požar kuće u Karlovcu - 5 Foto: Robert Fajt/Cropix Požar kuće u Karlovcu - 4 Požar kuće u Karlovcu - 4 Foto: Robert Fajt/Cropix +6 Požar kuće u Karlovcu - 3 Galerija 1/11 >>
U Karlovcu je uslijed nevremena i udara groma došlo do požara. U nesreći je ozlijeđen jedan vatrogasac. U kakvome je on stanju, otišla je provjeriti reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

U Kliničku bolnicu Dubrava u utorak je prevezen vatrogasac koji je s ekipom izašao na teren tijekom velikog nevremena koje je pogodilo Karlovac.

"52-godišnji vatrogasac u životnoj je opasnosti. Zadobio je tešku ozljedu toraksa nakon udara gelera u lijevu stranu prsnog koša. Po udaru groma zapalila se obiteljska kuća zbog čega su vatrogasci izišli na teren, a među njima i ozlijeđeni vatrogasac. Kao posljedica više eksplozija ekpslozivne naprave, vatrogasac je zadobio teške ozljede.

Prebačen je prvo u Opću bolnicu Karlovac, no zbog manjka mjesta organiziran je hitan prijevoz u KB Dubrava. Prvotno je planiran prijevoz helikopterom, no zbog loših vremenskih uvjeta ipak je prevezen kolima hitne pomoći i u pratnji policije. 

Pročitajte i ovo Kuća koju je udario grom - 3 Apokaliptične scene Zapovjednik za Dnevnik Nove TV otkrio detalje drame u kojoj je vatrogasac teško ozlijeđen: "Bila je primarna eksplozija, pa onda..."

Iz Karlovca u Zagreb stigli su nešto prije 19 sati i u tijeku je pružanje hitne medicinske pomoći.

Prvih informacija iz bolnice još nema, poznato je da su svi liječnički timovi na raspolaganju i spremni zaprimiti vatrogasca bude li potrebe za pružanjem dodatne pomoći", izvijestila je Ivana Kopčić za Dnevnik Nove TV.

Susjedi: "U kući je vjerojatno bio arsenal oružja"

Susjedi u karlovačkom prigradskom naselju Borlin su Hini opisali da je najprije grom udario u kuću, a zatim su slijedile velike i manje eksplozije, i to njih stotine. Crijep je letio i 80 metara dalje, a na cesti su se mogle pronaći i čahure.

Mještanka koja se predstavila inicijalima I. Š. je rekla da je držala kišobran vatrogascu koji je izvukao ozlijeđenog i da je vidjela prostrijelnu ranu na leđima.

Mještani kažu da u kući zahvaćenoj plamenom živi bolesna starica čiji je suprug preminuo 28. prosinca prošle godine, a da je vjerojatno u kući imao arsenal oružja. Jedan od susjeda je rekao da je zbog spora s drugim susjedom vlasnik te kuće bio priveden zbog naoružanja.

"Sve je bilo puno dima, nisam znao što gori, mislio sam da gori moja kuća", rekao je drugi susjed dodajući da bi se i njegova kuća zapalila da nije padala kiša.

Treći susjed kaže da je oštećen krov njegove kuće i dva automobila.

Susjedi pretpostavljaju da je u zapaljenoj kući moralo biti dinamita. "Da su vatrogasci stigli kad je bila prva velika eksplozija, tko zna što bi se dogodilo", naveo je jedan od njih.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene