Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apokaliptične scene

Zapovjednik za Dnevnik Nove TV otkrio detalje drame u kojoj je vatrogasac teško ozlijeđen: "Bila je primarna eksplozija, pa onda..."

Aktualno Galerija Kuća koju je udario grom - 3 Kuća koju je udario grom - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Poplava u Karlovcu - 4 Poplava u Karlovcu - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Poplava u Karlovcu - 3 Poplava u Karlovcu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Poplava u Karlovcu - 2 Poplava u Karlovcu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +4 Poplava u Karlovcu - 1 Galerija 1/9 >>
Veliko olujno nevrijeme pogodilo je unutrašnjost Hrvatske. U Karlovcu je u popodnevnim satima padala kiša i tuča, a grom je udario u kuću koja se potom i zapalila. Na teren su izašli i vatrogasci, a jedan je teško ozlijeđen i hitno prebačen u KB Dubrava. Centar 112 Karlovac do sada je zaprimio više od 120 poziva građana zbog šteta i posljedica nevremena. Ulice su pod vodom, pojedini dijelovi grada ostali su bez struje.

Situacija se lagano smiruje, ali brojni Karlovčani kažu da su svjedočili apokaliptičnim scenama, javio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić i dodao kako je požar na obiteljskoj kući izazvao grom, a sanacija požarišta je još u tijeku. Gorana Frankovića, županijskog vatrogasnog zapovjednika pitao je o stanju ozlijeđenog vatrogasca.

"Za sada znamo da je došao u KBC Dubrava i da je u trijaži. Želim mu sve najboolje, ima teške ozljede", kazao je Franković.

Ozlijeđeni vatrogasac sudjelovao je u standardnoj intervenciji prilikom nevremena i još se ne zna kako je točno došlo do nesreće.

"Zna se samo da je bila primarna eksplozija i više sekundarnih", rekao je Franković i dodao: "Pogodio ga je metalni geler".

"Ako je to u pitanju stvarno smo nervozni i ljuti"

Miroslav Radeta iz JVP Karlovac za Dnevnik Nove TV kazao je: "Pretpostavljam da je došlo do eksplozije možda nekih zaostalih eksplozivnih sredstava još iz Domovinskog rata, da li je to u pitanju, to će još utvrditi policijska istraga, ali ako je to u pitanju, stvarno smo poprilično nervozni kaj se toga tiče i ljuti".

Vatrogasci su nastavili interevencije diljem grada, a uglavnom se radi o ispumpavanjima objekata i čišćenju prometnica.

"Bilo je 50-ak dojava i 30-ak intervencija", rekao je zapovjednik.

Više o stanju ozlijeđenog 52-godišnjeg vatrogasca javila je reporterka Ivana Kopčić koja prati situaciju ispred zagrebačkog KBC-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obiteljski zločin i u susjedstvu U dvorištu obiteljske kuće pronađene ljudske kosti: "Bio je izuzetan čovjek, za sina sam čula iz priče"

"U životnoj je opasnosti, ima tešku ozljeda toraksa", javila je reporterka Dnevnika Nove TV i dodala kako je 52-godišnjak prvo odvezen u OB Karlovac, ali tamo mu nisu mogli pomoći pa je prebačen u Zagreb.

Dok se situacija u Karlovcu u večernjim satima smiruje, reporter Dnevnika Nove TV razgovarao je i s gradonačelnikom Karlovca Damirom Mandićem.

"Stvarno je bilo tih pola sata strašno, ali sve su ceste sada prohodne. Imamo dosta polomljenih stabala, imamo dosta proboja vode u objekte, u vrtiće, u škole, ali sve smo to za sada sanirali. Vjerujemo da se sve nekako smiruje", kazao je gradonačelnik i dodao kako se materijalna šteta još zbraja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene