Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme izazvalo kaos

VIDEO Tuča i poplave pogodile sjeverozapad Hrvatske: Auti zapeli u bujicama, uslijed požara došlo do više eksplozija - ozlijeđenog vatrogasca prevezli u KB Dubrava

Aktualno Galerija Olujno nevrijeme pogodilo Karlovac Olujno nevrijeme pogodilo Karlovac Foto: Trend portal Screenshot Screenshot Foto: Facebook/Zabok Požar na kući Požar na kući Foto: Trend portal Kiša Kiša Foto: Damjan Tadic/Cropix +2 Nevrijeme Galerija 1/7 >>
Snažno nevrijeme praćeno pljuskovima i tučom pogodilo je sjeverozapadne krajeve Hrvatske.

U dijelove Hrvatske danas popodne stiglo je olujno nevrijeme, a u neke krajeve i tuča. Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio da se očekuje povećanje naoblake, osobito u unutrašnjosti, gdje se očekuju mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom koji mogu biti i izraženiji.

Dramatično u Karlovcu 

Karlovačko je područje u utorak oko 15:30 zahvatilo veliko nevrijeme popraćeno tučom, a Grad Karlovac izvijestio je da su do 16 sati "pale ogromne količine kiše i izazvale bujične poplave", a jednu kuću u naselju Borlin zahvatio je požar uslijed udara groma.

Olujno nevrijeme pogodilo Karlovac Požar na kući Foto: Trend portal

Tijekom gašenja, uslijed požara došlo je do više eksplozija nepoznatog eksplozivnog sredstva. Jedan je vatrogasac ozlijeđen.

Dnevnik Nove TV doznaje da ozlijeđenog vatrogasca voze u Zagreb, odnosno KB Dubrava.

"Ozlijeđenog vatrogasca hitna služba je prebacila u OB Karlovac. Za sada ne znamo klasifikaciju ozljeda. Ukoliko bude potrebno i helikopter je u pripravnosti ukoliko ga bude trebalo prebaciti u Zagreb", rekao je ranije zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade za Karlovački.hr.

Vatrogasci su za sada primili dvadesetak poziva zbog poplava u prostorima, srušenih stabala, zaglavljenih vrata.

Ulice i parkirališta su poplavljena. Potopljen je i podvožnjak između četvrti Grabrik i Rakovac u kojemu su se našli zatočeni vozači automobila.

"Sve dežurne službe su na terenu, u stalnoj komunikaciji su članovi Stožera civilne zaštite i koordiniraju aktivnosti", objavio je Grad Karlovac.

Portal Trend objavio je fotografije i videa poplavljene ceste.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Ubrzo bi mogla i Slovenija Unatoč bijesu Izraela, ove tri države i službeno će priznali palestinsku državu

DHMZ je zbog današnjih vremenskih prilika za sedam regija izdao žuto upozorenje, što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Upozorenje je na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju zbog mjestimice izraženih pljuskova s grmljavinom.

Olujno nevrijeme pogodilo Karlovac Nevrijeme Foto: Facebook.com/Neverin

Žuti meteoalarm na snazi je i za područje Kvarnera i Kvarnerića te za Velebitski kanal zbog mjestimične pojačane bure.

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", piše u upozorenju DHMZ-a.

Nakon sunčanog početka dana, nad Zagorje su se nadvili kišni oblaci i počeo je prolom oblaka, piše portal Zagorje International. Posebno je jako padalo na području Zaboka pa je cijela Kolodvorska ulica završila potopljena pod vodom.

Olujno nevrijeme pogodilo Karlovac Upozorenje meteoalarma Foto: DHMZ

Sutra nas očekuje djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. U prvom dijelu dana lokalno može pasti kiša, dok se uglavnom poslijepodne očekuju pljuskovi s grmljavinom, osobito u gorskoj Hrvatskoj i Dalmaciji. Puhat će slab vjetar, na istoku i umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu jugozapadni. Do sredine dana na sjevernom dijelu Jadrana puhat će bura, koja će podno Velebita ponegdje biti i jaka.

Najniža jutarnja temperatura zraka sutra će se kretati između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura bit će između 20 i 25 stupnjeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene