Vaš glas posjetio je Trilj. Gledateljica Nove TV upozorila je da Trilj ima status grada, a nema ništa što bi jedan grad trebao imati: autobusnu stanicu, policiju, javnog bilježnika, odvjetnika, poreznu upravu, srednju školu. Ali zato ima gradonačelnika, zamjenika, tajnice i važnog predstavnika za vodovod.

Galerija


Trilj je prije bio općina, a statusom grada diči se punih 20 godina. No, njegovi stanovnici kažu da im fali dobra tržnica, autobusna stanica, više dućana, kozmetičkih salona...

Trilj Ima ambulantu, školu, vatrogasce, jedan hotel, restoran. Policije i suda nema.

U desetak tisuća stanovnika Trilja uključena su zapravo sva okolna sela. Radnih mjesta minimalno. 

Kažu, stalni radovi na vodovodu i nogostupima su hit Uprave Trilja.Pitaju se tko tu ima najviše koristi.

U Upravi Grada je 12 zaposlenih od čega su četiri u komunalnoj službi - čistači. Proračun je lani bio 23 milijuna kuna. Popravili su most koji se raspadao, ulažu u nogostupe, vodovod. Ističu poslovnu zonu Čaporice s 300 radnih mjesta, te kupnju stare zatvorene tvornice Cetinka i velike planove s tom zonom.

Marko Župa, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Grada Trilja, nabraja planove. "U prvom redu gradska uprava, gradski trg, vrtić, autobusni kolodvor, sportska dvorana, koji poslovni objekat, POS-ovi stanovi itd", kaže Župa. 

Do realizacije mega planova možda barem jedna nadstrešnica za takozvanu autobusnu stanicu u centru. Jer za sada je nadstrešnica fast fooda Triljanima jedino sklonište od kiše.

Pišite nam i dalje u rubriku Vaš glas na portalu Dnevnik.hr. Ostavite svoje kontakte, a mi ćemo se javiti!