Vaš glas posjetio je Trilj. Gledateljica Nove TV upozorila je da Trilj ima status grada, a nema ništa što bi jedan grad trebao imati: autobusnu stanicu, policiju, javnog bilježnika, odvjetnika, poreznu upravu, srednju školu. Ali zato ima gradonačelnika, zamjenika, tajnice i važnog predstavnika za vodovod.

Galerija


Trilj je prije bio općina, a statusom grada diči se punih 20 godina. No, njegovi stanovnici kažu da im fali dobra tržnica, autobusna stanica, više dućana, kozmetičkih salona...

Vezani članci Milan Bandić u autobusu na liniji Krapina-Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) Bandićev "božićni poklon": Krapina i Zagreb ponovno povezani autobusnom linijom Cisterna prevozi vodu u sela u okolici Samobora (Foto: Dnevnik.hr) Natočiti vodu iz slavine za njih je lutrija: Političari su obećavli da će riješiti problem, ali oni još ovise o cisternama

Trilj Ima ambulantu, školu, vatrogasce, jedan hotel, restoran. Policije i suda nema.

U desetak tisuća stanovnika Trilja uključena su zapravo sva okolna sela. Radnih mjesta minimalno. 

Kažu, stalni radovi na vodovodu i nogostupima su hit Uprave Trilja.Pitaju se tko tu ima najviše koristi.

U Upravi Grada je 12 zaposlenih od čega su četiri u komunalnoj službi - čistači. Proračun je lani bio 23 milijuna kuna. Popravili su most koji se raspadao, ulažu u nogostupe, vodovod. Ističu poslovnu zonu Čaporice s 300 radnih mjesta, te kupnju stare zatvorene tvornice Cetinka i velike planove s tom zonom.

Marko Župa, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Grada Trilja, nabraja planove. "U prvom redu gradska uprava, gradski trg, vrtić, autobusni kolodvor, sportska dvorana, koji poslovni objekat, POS-ovi stanovi itd", kaže Župa. 

Do realizacije mega planova možda barem jedna nadstrešnica za takozvanu autobusnu stanicu u centru. Jer za sada je nadstrešnica fast fooda Triljanima jedino sklonište od kiše.

Pišite nam i dalje u rubriku Vaš glas na portalu Dnevnik.hr. Ostavite svoje kontakte, a mi ćemo se javiti!