Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vaš glas iz Samoborskog gorja

Natočiti vodu iz slavine za njih je lutrija: Političari su obećavli da će riješiti problem, ali oni još ovise o cisternama

Cisterna prevozi vodu u sela u okolici Samobora (Foto: Dnevnik.hr)
Cisterna prevozi vodu u sela u okolici Samobora (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Cisterna prevozi vodu u sela u okolici Samobora (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zagrebačkom Holdingu režije za vodu mještani Noršić Sela u Samoborskom gorju moraju platiti bez obriza imali oni vode ili ne. Političari su im obećavali će riješiti problem, ali njihove su slavine još uvijek često suhe.

Mještane Noršić Sela spasila je kišnica. Naime, natočiti vodu iz slavine u ondje je lutrija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Slika nije dostupna ŽIVA MUKA Neoprezno rukovali građevinskim strojem pa oštetili cijevi: Deseci mjesta u Slavoniji ostali bez vode

"Ovaj mjesec je po danu uopće nije bilo. Dolazi samo noću. Puknula je cijev u blizini sela. Susjed je zvao osam puta, a nitko se ne javlja", rekao je Branko Paukovac iz Noršić Sela.

Iako im ignoriraju pozive, račune za vodu im ne zaboravljaju poslati. Potekla bi voda i bez prekida da nemaju problem s vodovodnom mrežom starom tridesetak godina, koja napaja i neka okolna mjesta. Ovisno o potrebama, voda u selo stiže cisternama.

"Svaki dan dolaze da bismo si mogli natočiti pet litara da imamo za pit cijeli dan. To nam nije dovoljno jer imamo životinje. Uz to, moramo oprati i sebe i robu", rekla je Anica iz Noršić Brda.

"Imamo mi izvora i vode koliko hoćete, ali očito nema tko napraviti ni održavati vodovod", rekao je Stjepan Paukovac iz Noršić Sela.

Samoborski gradonačelnik odgovornost prebacuje na zagrebačkog kolegu.

"Uložili smo sredstva koliko smo mogli, ali za rješavanje kompletog problema potrebno je oko 12 milijuna kuna i vjerojatno, kad je vidio koliko to košta, gospodin Milan Bandić brzo odustao od obećanja koje je dao stanovnicima", rekao je Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora.

Samoborskim vodovodom upravlja grad Zagreb, iz kojeg odgovaraju da se radi na rješavanju problema s opskrbom.

"Svjesni smo zahtjeva građana, te kao Društvo aktivno radimo na zadovoljavanju svih potreba, slijedom čega su i pokrenute aktivnosti za rekonstrukciju vodoopskrbne mreže Noršić Selo - Jarušje, u tijeku je izrada projektne dokumentacije, kao i ostale radnje vezane uz obuhvat trajnog rješenja", stoji u odgovoru Vodoopskrbe i odvodnje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene