Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDLOŽIT ĆE GRADONAČELNIK

Građani jednoga hrvatskog grada mogli bi prvi put u povijesti izaći na referendum, pogledajte zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u ponedjeljak je najavio kako će Gradskom vijeću u srijedu predložiti raspisivanje referenduma na kojem će se građani toga grada odlučiti žele li zaduživanje u iznosu od 120 milijuna kuna kako bi se uklonile bale otpada s odlagališta u Brezju.

Predloženo je raspisivanje referenduma na kojem će Varaždinci i ostali građani toga grada odlučiti žele li zaduživanje u iznosu od 120 milijuna kuna kako bi se uklonile bale otpada sa odlagališta u Brezju. Riječ je o rješavanju problema oko 100 tisuća tona baliranog otpada koji taj grad opterećuje već gotovo 17 godina.

Bosilj je na zboru građana u 7. mjesnom odboru, čiji stanovnici imaju najviše problema zbog blizine otpada, rekao da je spreman povući točku s dnevnog reda Gradskog vijeća o zaduženju i raspisati referendum da se riješi taj problem.

Kaže da je spreman poštivati tada odluku građana odnosno njihovu volju koju će iskazati referendumom.

Naime, Grad Varaždin nedavno je objavio kako je u nedavno provedenom otvorenom postupku javne nabave za sanaciju spomenutog baliranog otpada stigla samo jedna ponuda za uklanjanje oko 100 tisuća tona tog otpada. Radi se o ponudi Zajednice ponuditelja: CE-ZA-R d.o.o., HIS d.o.o., a cijena iznosi 216,7 milijuna kuna s PDV-om.

Pročitajte i ovo Poziv: Život bez adrese - 3 POZIV Dnevnika Nove TV Muke s adresama, mještani ni sami ne znaju gdje stanuju: "To je načelnik više-manje na svoju ruku napravio"

Bosilj je spreman od građana preko referenduma zatražiti "zeleno svjetlo" za zaduženje od 120 milijuna kuna. Ako dođe do referenduma Bosilj apelira na sve političke opcije u Gradskom vijeću Varaždina da prihvate volju građana. Mišljenja je da građani žele rješenje tog problema i da će podržati zaduženje.

Pročitajte i ovo Zagovornici škotske neovisnosti čekaju odluku Vrhovnog suda u Londonu Novi argumenti Vrhovni sud zabranio Škotskoj referendum o odcjepljenju: "Razotkriven mit o UK-u kao dobrovoljnom partnerstvu"

Što se tiče samog referenduma naglasio je da će ga on ponuditi Gradskom vijeću, ali i da je isto tako na vijećnicima odluka hoće li prihvatiti njegovo održavanje. Sjednica Gradskog vijeća održat će se u srijedu.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene