Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac na današnjoj sjednici javno je izrazio veliko nezadovoljstvo suradnjom s HSS-ovim ministrom Božidarom Pankretićem.


Pojasnio je kako već dva mjeseca pokušava ukazati na neke probleme na sjednicama Vlade i neostvarenje nekih manjih projekata, ali da je glavni problem u suradnji između njega i ministra regionalnog razvoja Pankretića. Za razliku od Pankretića, pohvalio je njegovog prethodnika, HDZ-ovog Petra Čobankovića. Svoje mišljenje u tom smislu, kako je rekao, htio je da se javno zna pa makar i na kraju mandata trenutne Vlade.

Vezani članci Slika nije dostupna O Josipu Friščiću: 'Prezirao je izdajice, ulizice. Bio je čovjek osebujnog humora' Slika nije dostupna Na suđenju Sanaderu svjedoči Pankretić

'Ima nažalost jedno ministarstvo na koje moram izraziti svoju rezervu, a to je Ministarstvo regionalnog razvoja. Ja s kolegom Pankretićem nisam uspio, zbog različitih razloga, provjeriti ove navode, ali neke neke me činjenice i podaci koje su mi dali moji suradnici zadnjih dana... su mi neobjašnjive', istaknuo je Uzelac.

Zamolio je da se stvar u pitanju preispita. Nije mu bilo jasno zašto se nisu realizirali projekti potpore malim općinama, koji ne predstavljaju značajna financijska ulaganja te isto tako zašto se nije obavila obnova na 25 objekata (uglavnom sakralnih objekata), koji imaju potrebe za manjim sanacijama.

'Ja četiri godine u ovoj Vladi, dvije godine sam bio zadužen za regionalni razvoj i vi to dobro znate. Moja ranija suradnja, s kolegom koji je vodio to Ministarstvo bila je upravo primjer suradnje, ne zato što smo se mi slagali, a nismo se često puta slagali, nego zato što smo sporna pitanja zajednički rješavali', rekao je Uzelac.

'Koliko god sam s ovim (Pankretićem) nezadovoljan, toliko sam s ovim ranije zadovoljan, evo pa nek se i to onda u javnosti zna', zaključio je Uzelac.