Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi SDSS-ov potpredsjednik

Slobodan Uzelac o Miloševićevom odlasku u Knin: "Nisam bio budala, tamo bih bio meta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slobodan Uzelac, SDSS-ov potpredsjednik u Sanaderovoj Vladi rekao je kako tada nije bilo pritisaka da 5. kolovoza bude u Kninu.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević konačno je potvrio da će 5. kolovoza biti u Kninu, na proslavi obljetnice akcije Oluja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 25. obljetnica Oluje Boris Milošević u Kninu: "Čuo sam poruke pomirbe, svoj dolazak vidim kao zalog za budućnost" Slika nije dostupna poruka sunarodnjacima Pupovac: ''Milošević odlazi u Knin da bi stavio križ na mržnju i nesporazume''

To je za Novi list komentirao Slobodan Uzelac, potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a za vrijeme Ive Sanadera. Rekao je da njega nitko tada nije tražio da ide u Knin.

"Kad je u pitanju Knin, nisam bio budala, pa da bih išao tamo kako bih bio meta. Što bih ja tek doživio, kad su premijera Milanovića onako dočekali. Nije mi na pamet padalo da 5. kolovoza idem u Knin", rekao je i dodao da nije bilo pritiska. 

"Na posljednjoj sjednici užeg kabineta Vlade u srpnju, premijer Sanader, a zatim premijerka Kosor rekli bi da se svatko tko želi ići u Knin prijavi tajnici, a ja se nisam nikad prijavio. I nitko mi zbog toga nije ništa zamjerio, nisu me nagovarali, bili su svi prema meni krajnje korektni", kazao je Uzelac i dodao kako misli da se moraju stvoriti pretpostavke da bi predstavnik SDSS-a  5. kolovoza bio u Kninu te da se na tome sada i radi.

"Oluju se mora sagledavati u cjelini. Ne možemo pristati samo na dio istine. Jesu li se stekli uvjeti da potpredsjednik Milošević već ove godine bude u Kninu, ja to ne znam. Mogu samo reći da se nadam da nije riječ o tome da potpredsjednik Medved ide u Grubore, a da će se zauzvrat, recimo, 'Za dom spremni' legalizirati u iznimnim situacijama. Protiv toga sam odlučno, Hrvatska može biti samo antifašistička država", zaključio je Uzelac.

Bivša premijerka Jadranka Kosor za Novi list je rekla da joj je bilo bitnije da Uzelac u Knin ide tijekom godine zbog projekata nego da 5. kolovoza bude tamo.

"Osim toga, bilo je to drukčije vrijeme, u mandatu moje Vlade Ante Gotovina i Mladen Markač su prvostupanjski osuđeni za ratni zločin i u toj atmosferi nisam od Uzelca mogla zahtijevati da slavi Oluju", rekla je Kosor. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene