Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zasad bez mjera

Ustavni sud zatražio žurno očitovanje Ministarstva zbog kampanje o mirovinskoj reformi

Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda (Foto: Dnevnik.hr)
Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ustavni sud zatražio je žurno očitovanje Ministarstva rada zbog kampanje o mirovinskoj reformi.

Ustavni sud zatražio je od ministra Marka Pavića da mu žurno dostavi sve troškove medijske kampanje o mirovinskoj reformi. Konačnu odluku o tome je li kampanja u skladu sa zakonom donijet će u sljedećih 48 sati.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović intervju predsjednika RH Milanović: "Oslobodit ćemo institucije tako da sve HDZ-ovce otpustimo", o Mostu: "Kad sjednete s njima..." Miroslav Šeparović ZA DNEVNIK NOVE TV Miroslav Šeparović o Milanovićevoj izjavi: "Vjerojatno se šali." O kritikama: "Političari hvale naše odluke kada im idu u prilog"

Zasad, ističe predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, prema Vladi neće poduzimati posebne mjere. Objasnio je da mogu nastaviti s kampanjom. ''Ne postoji propis koji bi zabranjivao Vladi da koristi sredstva za promoviranje aktivnosti jer Vlada osim proračunskih sredstava drugih sredstava nema'', objasnio je Šeparović.

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin dopisom se obratio Ustavnom sudu jer smatra da Vlada RH javnim novcem financira protureferendumsku kampanju, a vezano za sindikalnu inicijativu ''67 je previše''.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u ponedjeljak je poručio da kampanja o cjelovitoj mirovinskoj reformi nije protureferendumska te ponovio da je referendum demokratsko pravo, ali da je Vlada dužna kontinuirano informirati svoje građane o reformama koje provodi.

Istaknuo je da informativnu kampanju o cjelovitoj mirovinskoj reformi provode šest mjeseci. "Dakle, ona je kontinuirana s ciljem informiranja, a ne protureferendumska kampanja", kaže ministar.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene