Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepuna katedrala

Branitelji molitvom i pjesmom podržali generale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće ljudi okupile su se večeras diljem Hrvatske i svijeta na molitvenim bdjenjima za generale Gotovinu i Markača u iščekivanju konačne presude haškog suda.

Mnogi će cijelu noć provesti i na glavnom zagrebačkom trgu, gdje će dočekati i pratiti izricanje presude.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi napad na turskog suca Njemački list: 'Gotovinu i Markača oslobodio radno nesposoban sudac' Slika nije dostupna Zbog izuzeća jednog suca Haag odgodio izricanje presude Šešelju na neodređeno

Branitelji su popodne na zagrebačkom Mirogoju položili vijence i zapalili svijeće sve poginule branitelje, odakle su otišli na misu i bdijenje u katedralu. 'U molitvama smo uz naše generale u svakom slučaju i nadamo se najboljemu da ih oslobode, to je jedina pravica', rekao je jedan građanin.

>> Presuda generalima UŽIVO na Novoj TV i Dnevnik.hr!

Bilo je to mirno okupljanje branitelja, na kojemu će zdušno moliti za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, koji u Haagu čekaju konačnu presudu.

Točno u 18 sati i 11 minuta, što je simbolično vrijeme koje označava pad Vukovara i Škabrnje, 'Lijepa naša' zaorila se diljem svijeta. Akcija 'Glas hrvatskog ponosa' organizirana je u znak potpore generalima Markaču i Gotovini, a hrvatska himna pjevala se u Melburnu, Parizu, Stokholmu i Berlinu. Misa za generale služena je i u Roterdamu. Snimke pjevanja himne iseljenih Hrvata pogledajte OVDJE.

Fotografije s gradskih trgova, iz vaših domova i crkava te vaše poruke generalima šaljite nam na moj.report@novatv.hr uz naznaku 'Moja poruka generalima'.

Podsjetimo, sutra će se u Haagu objaviti konačna presuda za generale, a Dnevnik.hr uživo će prikazivati cijeli događaj.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene