Obavijesti Video Pretražite Navigacija

USKOK traži proširenje istrage protiv Šimića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog još jednog otkrivenog podmićivanja USKOK je podnio zahtjev za proširenjem istrage protiv riječkog kirurga Ognjena Šimića osumnjičenog za primanje mita.


USKOK u priopćenju u utorak navodi da se osnovano sumnja da je Ognjen Šimić, pročelnik Odjela za kardiovaskularnu kirurgiju riječkog KBC, u svom uredu 9. ožujka ove godine primio 1500 eura za operaciju srca jednog pacijenta.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente

U uredu su se u tom trenutku nalazili pacijent, njegova supruga i
kćerka. Nakon pregledavanja liječničke dokumentacije liječnik je na pitanje kada bi zakazao termin za operaciju odgovorio da je potrebno čekati tri do četiri mjeseca. 

Nakon što mu je predana omotnica u kojoj je bilo 1500 eura pacijent je operiran za dva tjedna.


USKOK u priopćenju navodi da su, potaknuti primjerom građanke koja je prijavila prvi slučaj podmićivanja Šimića, i drugi građani i građanke počeli prijavljivati takve slučajeve.

Zahtjev za proširenjem istrage protiv Šimića temelji se na novoj kaznenoj prijavi građanke Rijeke, ističe se u priopćenju.

Ognjen Šimić se tereti za primanje 5000 eura od jedne Riječanke kako bi se njezinom ocu operiralo srce mimo liste čekanja. Šimić je u 30-dnevnom pritvoru u Rijeci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene