Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog još jednog otkrivenog podmićivanja USKOK je podnio zahtjev za proširenjem istrage protiv riječkog kirurga Ognjena Šimića osumnjičenog za primanje mita.USKOK u priopćenju u utorak navodi da se osnovano sumnja da je Ognjen Šimić, pročelnik Odjela za kardiovaskularnu kirurgiju riječkog KBC, u svom uredu 9. ožujka ove godine primio 1500 eura za operaciju srca jednog pacijenta.

Vezani članci Dinko Puljašić i Mario Pilon USKOK potvrdio: Provodimo istragu protiv gradonačelnika Požege i njegova zamjenika Dragan Kovačević Sporni ugovori i projekti koji su tvrtku oštetili za čak 10 milijuna kuna: Dnevnik Nove TV doznaje nove detalje u aferi Janaf

U uredu su se u tom trenutku nalazili pacijent, njegova supruga i
kćerka. Nakon pregledavanja liječničke dokumentacije liječnik je na pitanje kada bi zakazao termin za operaciju odgovorio da je potrebno čekati tri do četiri mjeseca. 

Nakon što mu je predana omotnica u kojoj je bilo 1500 eura pacijent je operiran za dva tjedna.


USKOK u priopćenju navodi da su, potaknuti primjerom građanke koja je prijavila prvi slučaj podmićivanja Šimića, i drugi građani i građanke počeli prijavljivati takve slučajeve.

Zahtjev za proširenjem istrage protiv Šimića temelji se na novoj kaznenoj prijavi građanke Rijeke, ističe se u priopćenju.

Ognjen Šimić se tereti za primanje 5000 eura od jedne Riječanke kako bi se njezinom ocu operiralo srce mimo liste čekanja. Šimić je u 30-dnevnom pritvoru u Rijeci.