Ured gradonačelnika Grada Zagreba poslao je priopćenje u kojem tvrdi da je, "suprotno navodima koji su se ovih dana pojavili u medijima", Upravno vijeće bilo dužno smijeniti Boru Nogalu, donedavnog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

Galerija


Uredi ističe da je, sukladno članku 88. st. 2. Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, Upravno vijeće dužno razriješiti ravnatelja ako "u obavljanju djelatnosti zdravstvene ustanove nastane gubitak koji pokriva osnivač", "prouzroči zdravstvenoj ustanovi veću štetu…" ili "neopravdano izvršava odluke upravnog vijeća ili postupa u suprotnosti s njim".

Vezani članci Boro Nogalo Dr. Nogalo prozvao Stavljenić-Rukavinu: "Otvorila je tvrtku koja mi je pokušala nametnuti niske standarde gradnje" Doc. dr. sc. Boro Nogalo - 1 Što stoji u pozadini smjene Bore Nogala? Provjereno objavilo dokumente koji pokazuju da priča ne drži vodu

U priopćenju također stoji da je Gradski kontrolni ured nadležnim institucijama 4. studenom dostavio izviješće iz kojeg proizlazi da je od 2014. do 2018. "bolnica obavljala djelatnost bez dopuštenja nadležnog Ministarstva" te da je "ravnatelj u više navrata zapošljavao djelatnike izvan onih specijalnosti koje je odobrilo Upravno vijeće i izvan specijalnosti za koje je DB Srebrnjak imala dopuštenja Ministarstva".

Osim toga, u izvješću, tvrdi Ured gradonačelnika, stoji i da je "zbog neurednog obavljanja djelatnosti (bez odluke Ministarstva) pokrenut niz sporova protiv HZZO-a i time je blokirana mogućnost zakonitog ugovornog odnosa sa HZZO-om".

U priopćenju zaključno stoji: "Upravno vijeće u navedenim slučajevima nema ostavljeno na svoju volju i prosudbu razriješiti ravnatelja ili ne, već je u tim zakonskim slučajevima dužno bez odgode i bez iznimke razriješiti ravnatelja."

Nalaz Kontrolnog Ureda Od 04. 11. 2019. by Anonymous ZoflGCtV on Scribd

Odluka i Izjava Prim Bukovac by Anonymous ZoflGCtV on Scribd

Odluka Doc.nogalo (3) by Anonymous ZoflGCtV on Scribd