Sanja Kolaček
Sanja Kolaček Foto: Davorin Visnjic

Aktualni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Ivo Dumić-Čule dao je u ponedjeljak mandat na raspolaganje, a Upravno vijeće (UV) bolnice prekinulo je sjednicu, koju će nastaviti za tjedan dana, kako bi razmotrilo tko će biti v. d. ravnatelja.


Novoizabrano Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak u ponedjeljak je održalo prvu sjednicu, a predsjednica UV-a Sanja Kolaček potvrdila je u izjavi novinarima da je Ivo Dumić-Čule ponudio svoju ostavku na dužnost ravnatelja.

“Ako mi to prihvatimo, to povlači za sobom imenovanje obnašatelja dužnosti ravnatelja, a da bismo to mogli, trebali bismo razmisliti o tome tko bi bio kandidat”, kazala je Kolaček.

Ustvrdila je da je sjednica prošla u konstruktivnom tomu, a rasprava i glasanje o ostavci ravnatelja odgođeni su za sljedeći ponedjeljak u 12 sati.

Kolaček nije željela odgovoriti na pitanje što za bolnicu znači presuda Županijskog suda u Zagrebu, prema kojoj je bivši ravnatelj Dječje bolnice Boro Nogalo nezakonito smijenjen, rekavši da to nije bila tema sjednice.

“To nije u ovom trenutku naš prioritet. Nama je prioritet nastavak rada bolnice i Centra za translacijsku medicinu, gledanje izvješća o radu, to nam je prvi zadatak”, kaže Kolaček.

Boro Nogalo Boro Nogalo nezakonito je smijenjen s dužnosti ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, potvrdio i Županijski sud: ''Ovo je moja velika ljudska, moralna satisfakcija''

Tomislav Tomašević Nakon što je Dnevnik Nove TV doznao zanimljive detalje, Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo još jedan predmet protiv Tomaševića

Na pitanje može li Nogalo biti postavljen za v. d. ravnatelja odgovorila je kako "misli da ne može jer on nije zaposlenik bolnice”.

U novom UV-u uz Kolaček su još tri člana, među kojima je i Tomislav Lauc, koji je bio predizborni donator platformi Možemo!.

Kolaček nije željela govoriti o tome, istaknula je kako je i ona također imenovana, pa to treba pitati vlasnika ustanove koji je imenovao članove UV-a.

“Počeli smo od toga da nam je svima prvi cilj da što bolje radimo”, naglasila je Kolaček.

Na prvoj sjednici novoizabranog UV-a bile su četiri točke dnevnog reda, a odlučeno je da će UV voditi posebne tematske sjednice o poslovanju bolnice i stanju s Centrom za translacijsku medicinu, zbog opsežnosti tema, ali i dokumentacije koju članovi UV-a moraju pregledati.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju