Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić o kinu europa

Drago Prgomet izabran za predsjednika zagrebačke skupštine: ''Uzbuđen sam kao kad sam prvi put operirao''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je 22. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, na kojoj gradonačelnik Milan Bandić opet ima inspiraciju pa govori o ljubavi, ali i vrijeđa zastupnike. Objasnio je i zašto Zagreb film festival mora otići iz Kina Europe.

''Znam kaj biste vi htjeli, vi biste htjeli biti na mome mjestu, ali za to vas građani trebaju izabrati'', rekao je gradonačelnik Milan Bandić odgovarajući na pitanje Renata Peteka na sjednici Gradske skupštine.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Sjednica Gradske skupštine Osnovano Stručno povjerenstvo za procjenu šteta od potresa, pomagat će Gradskom povjerenstvu Milan Bandić LJUBAV NA KLIMAVIM NOGAMA HDZ okreće leđa Bandiću prije parlamentarnih izbora? "Ja ne znam s kim Prgomet polemizira, pitajte njega. Sa mnom sigurno ne"

''Ne mogu vam pomoći, adresa za vašu pomoć je na drugom mjestu, ja nisam stručnjak te prirode'', vrijeđao je zastupnika. ''Vi mene ustvari volite, vi ste se zaljubili u mene, ne znam zakaj. Vi biste htjeli da mi živimo zajedno, da mislimo zajedno'', rekao je Bandić i poručio da ima previše ljubavi te da mu ne treba još jedna. Pozvao ga je da svoju viziju pokaže na izborima.

Na ostala pitanja ne želi odgovarati i uz poneku opasku ili pošalicu poručuje da će zastupnici dobiti pisani odgovor.

Zastupnik Matej Mišić pitao je Bandića je li mu neugodno nakon objavljenih snimki o zapošljavanju ''malih iz familije'' u Gradu, a on mu je odgovorio da na to pitanje ne može odgovoriti jer su to ''pitanja za neku drugu kancelariju i neke druge institucije''. Dodao je da zapošljava sposobne, ne podobne. ''Kod mene je podob..., ne, sposobnost'', malo se zabunio Bandić.

''Pogađajte se s kumicama na placu''

Govoreći o Kinu Europa, rekao je da to nije ''ni babovina ni ćaćovina'' da bi on prostor davao u zakup bivšima zakupcima. ''Do zadnjeg dana sve po ugovoru, mimo ugovora ništa'', rekao je i dodao da će na natječaju posao dobiti onaj koji bude najbolji.

Zastupnik Tomislav Tomašević rekao je da je očito da je netko gradonačelnikov bacio oko na šank, pa mu je zato važno kome će dodijeliti posao.

''Vama je pitanje kulture koliko je metara šank'', uzvratio mu je Bandić i dodao da nema pogađanja. ''Pogađajte se s kumicama na placu, a ne s gradonačelnikom'', zaključio je. Izvijestio je i da su aktualni zakupci ZFF silovanim ženama Vukovara naplatili 30 tisuća kuna prostor u Kinu te poručio da se to više nikad ne smije dogoditi.

''Toliko osjećaju Hrvatsku. Tada sam htio raskinuti ugovor, ali sam čekao da izađe ugovor. Izišao je i, hvala Bogu, 1. lipnja će izići. A onda će doći najbolji'', zaključio je Bandić.

Prgomet novi predsjednik Gradske skupštine

HDZ-ovac Drago Prgomet većinom glasova izabran je za novog predsjednika Gradske skupštine. Dosadašnji predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) imenovan je glavnim državnim inspektorom Državnog inspektorata te mu je prestala dužnost predsjednika Gradske skupštine. Drago Prgomet predsjednik je Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, a na prošlim lokalnim izborima bio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

''Uzbuđen sam kao kad sam kao mladi kirurg ulazio u dvoranu i kad su mi prvi put dali da operiram'', rekao je Prgomet nakon izbora.

Istaknutog filmskog producenta i dvostrukog oskarovca Branka Lustiga zastupnici su jednoglasno proglasili počasnim građaninom Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene