Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na snazi žuti meteoalarm

U Imotskom i Zagrebu padala tuča, u Istri snimljena pijavica. Voda prodrla u zagrebačke bolnice i na Ekonomski fakultet

Nevrijeme i poplava u Zagrebu (Foto: Čitatelj) - 4
Nevrijeme i poplava u Zagrebu (Foto: Čitatelj) - 4 ?itatelj
Aktualno Galerija Upaljen žuti meteoalarm Žuti meteoalarm za srijedu (Screenshot: Meteoalarm) Zbog obilne kiše u Zagrebu problem s poplavom bio je i na Ekonomskom fakultetu (Goran Stanzl/PIXSELL) Zbog obilne kiše u Zagrebu problem s poplavom bio je i na Ekonomskom fakultetu (Goran Stanzl/PIXSELL) Nevrijeme i poplava u Zagrebu (Foto: Čitatelj) - 4 Nevrijeme i poplava u Zagrebu (Foto: Čitatelj) - 4 Foto: ?itatelj Nevrijeme i poplava u Zagrebu (Foto: Čitatelj) - 5 Nevrijeme i poplava u Zagrebu (Foto: Čitatelj) - 5 Foto: ?itatelj +1 Nevrijeme i poplava u Zagrebu (Foto: Čitatelj) - 3 Galerija 1/6 >>
Upaljen je žuti meteoalarm za cijelu Hrvatsku. Grmljavinska fronta jače je već zahvatila neka područja. U Imotskom je padala tuča u jutarnjim satima u srijedu, a u Istri je snimljena pijavica. U ranim posljepodnevnim satima tuča je padala i u Zagrebu gdje je opet zabilježeno snažnije nevrijeme.

Pod vodom se tako našlo predvorje Ekonomskog fakulteta. Voda se doslovce slijevala niz zidove, a na teren su izašli vatrogasci koji će ispumpati vodu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Nakon što je nevrijeme pogodilo Zagreb, u tijeku je tridesetak intervencija ispumpavanja vode u istočnom dijelu grada i podsljemenskoj zoni. Između ostalih lokacija intervencije ispumpavanja su na Ekonomskom fakultetu, KBC-u Zagreb i bolnici Jordanovac. Na ispumpavanjima su angažirana i Dobrovoljna vatrogasna društva.

Tridesetak intervencija ispumpavanja poplavljenih objekata u Zagrebu

Nakon što je nevrijeme pogodilo Zagreb, u istočnom dijelu grada i podsljemenskoj zoni u tijeku je tridesetak intervencija ispumpavanja vode, u čemu pomažu i Dobrovoljna vatrogasna društva, a među pogođenim lokacijama su Ekonomski fakultet i bolnice Rebro i Jordanovac KBC-a Zagreb, izvijestio je u srijedu gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Obilne kiše i tuča uzrokovala su smetnje u odvodnji oborinskih voda na Rebru i Jordanovcu KBC-a Zagreb, stoga su poplavljene najniže etaže garaže Rebro, spojni hodnik, glavna zgrada i zelena zgrada, te kuhinja i podrumski prostor na Klinici za plućne bolesti Jordanovac, doznaje se u KBC-u Zagreb.

Manja količina vode prodrla je i u prizemlje operacijskog trakta. Operacijski program je prekinut, a svi pacijenti su prebačeni na prvi i drugi kat operacijskog bloka.

Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama poslao je interventne vatrogasne postrojbe koje ispumpavaju vodu na kritičnim mjestima.

Upaljen žuti meteoalarm

Mjestimice kiša i grmljavina, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi – to je vrijeme koje nas prati danas. Za cijelu je zemlju upaljen žuti meteoalarm, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Nevrijeme i poplava u Zagrebu (Foto: Čitatelj) - 4 Upaljen žuti meteoalarm

Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike.

Podsjetimo, u utorak navečer središnju je Hrvatsku zahvatilo nevrijeme, ali ako je vjerovati meteoalarmu, vrijeme će se u četvrtak smiriti.

U međuvremenu tuča je pala u Imotskom, a Istramet je snimku te vremenske nepogode objavio na svojim stranicama.

Grmljavinska oblačna linija oko podneva se premještala preko Kvarnera, a kod Novog Vinodolskog zabilježena je ogromna pijavica. Pijavica se u pravilu zadržavala iznad morske površine te nije prouzročila štete.

Isti grmljavinski sustav do 12 sati i 45 minuta Matuljima je donio vrlo obilna 42 mm kiše. Ostale postaje oko Učke mjere uglavnom do također obilnijih 25 mm kiše.

Grmljavinski pljusak značajno je snizio temperature zraka. Primjerice, dok meteorološke postaje u Puli mjere do 26 °C, na riječkom području temperature zraka kreću se većinom između 16 i 19 °C.

Karta Hrvatske na meteoalarmu za četvrtak je zelena, osim na sjevernom dijelu Jadrana, gdje će ostati potencijalno opasno vrijeme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene