Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Austrija, Slovenija, Italija...

Unatoč krizi, Hrvati se nisu odrekli skijanja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pravi snijeg i uživanje u skijanju ove godine će stotine tisuća Hrvata.

Unatoč krizi skijanja se nisu odrekli, a omiljena odredišta i ove godine su u Austriji, Sloveniji, Italiji i Francuskoj. Putničke agnecije nisu osjetile recesiju i dobro prodaju aranžmane.

Pročitajte i ovo Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik Jahorina ni Bosna nije što je bila Cijene na skijalištima u susjednoj zemlji odletjele u nebo! "Sad je trenutak da hitno reagiramo"

'Raspon cijena je negdje od 2500 tisuće u Francuskoj za kompletni aranžman. Kronplatz i Nassfeld su uvijek malo skuplji, do nekakvih 4, 5 tisuća kuna. Ali na upit ima tu i puno skupljih varijanti ili jeftinijih 'pak', rekla je Irina Matošević iz putničke agencije.

>> Sezona skijanja: S 80-ak kuna uštedjela nekoliko tisuća eura

A za europske padine treba se u potpunosti pripremiti - skije, pancerice, ski odijela, rukavice. 'Kod skijanja je bitno da je kvalitetna oprema, naravno da to povlači i cijenu', rekao je Goran Vuksanović iz trgovine sa skijaškom opremom.

Onima kojima je skupo kupovati opremu ili je iznajmljivati na inozemnim skijalištima, opremiti se mogu i prije puta. 'Ako je do 10 dana onda je svakako jeftinije iznajmiti opremu, a ako je više od 15 onda kupiti', objasnio je Vuksanović.

Hrvati će na zimovanju ostati u prosjeku 3 do 5 dana, a najpopularnije razdoblje za odlazak na skijanje je od 5. do 12. siječnja dok još traju školski praznici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene