Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Stožera poručuju - nema predaje

Uljanik je pred novim štrajkom, a radnike napušta nada: "Doživjeli smo šamarčinu od Vlade''

Samir Hadžić, Stožer za obranu Uljanika (Foto: Dnevnik.hr)
Samir Hadžić, Stožer za obranu Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Samir Hadžić, Stožer za obranu Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) Samir Hadžić, Stožer za obranu Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Samir Hadžić, Stožer za obranu Uljanika, i Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Atmosfera oko cijelog brodogradilišta Uljanik može se opisati jednom rječju - tišina. Radnici po završetku smjene izlaze iz Uljanika i može se cuti uglavnom riječi - gotovo je. Više o atmosferi među radnicima za Dnevnik Nove TV je rekao Samir Hadžić iz stozera za obranu Uljanika.

"Ako plaće do petka ne bude, nama je jedina opcija ponovno taj štrajk. Jedino što ga može spriječiti jest dolazak plaće", poručuje Hadžić.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Slika nije dostupna Po čemu će pamtiti 2019. Ovo je bila godina sindikata: Srušena mirovinska reforma, održan najdulji štrajk u povijesti Hrvatske...

No problem nije samo novi štrajk, već svakodnevni odlazak radnika iz Uljanika, koji napuštaju brodogradilište u potrazi za drugim poslom.

"Po onom što znam, nekakvih 500 do 600 radnika je dosad otišlo. Ova plaća koja nije došla radi ljudima velik pritisak i odlaze dnevno po 15 do 20 njih, što mogu vidjeti da se razdužuju i odlaze tražiti egzistencijalnu sigurnost negdje drugdje", pojašnjava predstavnik spomenutog Stožera.

Radnici čitav dan iz brodogradilišta izlaze u riječi "gotovo je", a Hadžić poručuje da nema predaje.

"Situacija pogotovo nakon jučerašnje skupštine nije ružičasta. Doživjeli smo jednu šamarčinu od Vlade koja je bila suzdržana, ali nije gotovo, ne predajemo se. nek moji dečki i ja iz stožera budemo zadnji koji će izaći iz tog brodogradilišta, tek tad ćemo reći da je gotovo", istaknuo je na kraju Hadžić.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene