Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puna kuća domaćih i gostiju

Ova je obitelj u požaru izgubila sve, susjedi se pobrinuli da ne ostanu i bez Božića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božić za mnoge znači dom i obitelj na okupu. Uoči Božića tročlana obitelj Zagorec iz baranjskog Grabovca u požaru je ostala bez svoga doma.

Kako ne bi ostali i bez Božića, utočište su im pružili susjedi. U samo sat vremena tročlana obitelj Zagorec ostala je bez krova nad glavom. Vatra im je odnijela sve.

Pročitajte i ovo U Marini Medulin požar zahvatio velik broj brodica - 20 Izgorjele 22 brodice VELIKA FOTOGALERIJA Detalji pakla u marini: "Policija je izuzela nadzorne kamere i izbor se suzio" U marini Medulin požar je zahvatio velik broj brodova - 4 Ogromna šteta FOTO/VIDEO Požar u marini u Medulinu: Izgorjele 22 brodice - "Probudila me eksplozija"

"Bitno da sam uspjela sa djetetom izletjeti iz kuće i da se to nije proširilo dalje. Inače, da se to u noći dogodilo, ne bi nas bilo sigurno", kaže Sanja Čančar Zagorec.

Nakon rata, Vlado i Sanja ponovno su izbjeglice - ovoga puta s jednogodišnjim Sandrom u naručju.

"Ja sam inače hrvatski branitelj, dragovoljac. To nam se desilo '91. Evo sad ponovo, znači, sve ispočetka", kaže Vlado Zagorec.

Šteta procijenjena na 100.000 kuna

Kuću je potrebno temeljito obnoviti. Šteta je procijenjena na oko 100 tisuća kuna. Vlado i Sanja u obnovu ne mogu bez tuđe pomoći.

"Mi živimo, mislim, puno obitelji živi s minimalnim primanjima, tako i mi, sa 2600 kuna i 200 kuna dječjeg doplatka. To su sva naša primanja“, kaže Sanja.

Sandru je ovo prvi Božić. Umjesto u vlastitom domu, dočekuje ga kod susjeda.

"Moja obitelj, nas je šestero. Sanja, Vlado i Sandro to je devet i goste smo dobili iz Gospića. Sestra mi je došla sa suprugom i troje djece. Eto, sad nas je trinaest", kaže susjeda Kristijana Schrempf.

Puna kuća domaćih i gostiju

Puna kuća domaćih i gostiju. Svi se trude da Sanja, Vlado i Sandro ne ostanu i bez Božića.

"Da nas nisu oni primili, ne bi imali u ovom trenutku gdje. Hladno je vani. Kud bi mi s tim djetetom. Oni su jedini nama širom otvorili vrata", kaže Sanja koja se nada da će sljedeći Božić dočekati u svom domu.

Uoči Božića vatra im je progutala gotovo sve. Među rijetkim spašenim stvarima je kip Svete obitelji. Otac, majka i dijete u potrazi za utočištem.

"Susjedi su nam jedini otvorili svoja vrata, iako su mnogobrojna obitelj. Ja im od srca zahvaljujem. Kip Svete obitelji jedini je na katu preživio požar i vjerujem da to znači da je on bio naš čuvar“, kazala je Sanja.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene