Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uručenje zahvalnica

Udruga pacijenata: Najliječnica Željka Perić, najsestra Štefica Bagarić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na svečanosti uručenja zahvalnica najliječnici i najsestri sudjelovao je i ministar Siniša Varga.

Željka Perić, liječnica obiteljske medicine iz Zdenaca kod Orahovice, i Štefica Bagarić, medicinska sestra Klinike za psihijatriju Vrapče, najbolje su zdravstvene djelatnice za 2014. godinu, po izboru Udruge hrvatskih pacijenata (UHP).

Pročitajte i ovo Prosvjed Franak u Zagrebu - 7 oglasio se i HUB FOTO/VIDEO Prosvjed Udruge Franak na Zrinjevcu: "55.000 hrvatskih obitelji s konvertiranim kreditima nema pravnu sigurnost" Slika nije dostupna Žao mu je Ministar Varga se ispričao zbog seksističkog komentara o sestrama u pripijenoj odjeći

U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, UHP devetu godinu zaredom dodijelila je zahvalnice najliječnici i najsestri za njihov predani rad, humanost i stalnu dostupnost pacijentima. Nagrađene predlažu i biraju pacijenti, a odabir se potvrđuje i ocjenama kolega iz struke.

Najliječnika i najsestru mogu predlagati svi hrvatski građani poštom, mailom ili telefonom na adresu Udruge hrvatskih pacijenata, Kopernikova 3, Zagreb.

'Uređaji će se preraspodijeliti kako bi se postigla njihova maksimalna iskorištenost'

Cilj priznanja je poticanje društva na više solidarnosti, humanosti, plemenitosti i zahvalnosti, te isticanje pojedinaca u zdravstvenom sustavu koji rade na dobrobit bolesnika, istaknuo je predsjednik UHP-a Marijo Drlje.

Svečanosti uručenja zahvalnica nazočili su ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Prenđa Trupec i ministar zdravlja Siniša Varga koji je istaknuo kako je riječ o kolegicama kojima je skrb o pacijentima 'poziv, a ne svagdašnji posao'.

'Riječ je o zdravstvenim radnicima koji daju pacijentima malo više 'duše i empatije', a kada to pacijenti prepoznaju, to je velik dobitak za cijeli zdravstveni sustav', izjavio je Varga novinarima nakon proglašenja najliječnice i najsestre. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene