Na svečanosti uručenja zahvalnica najliječnici i najsestri sudjelovao je i ministar Siniša Varga.


Željka Perić, liječnica obiteljske medicine iz Zdenaca kod Orahovice, i Štefica Bagarić, medicinska sestra Klinike za psihijatriju Vrapče, najbolje su zdravstvene djelatnice za 2014. godinu, po izboru Udruge hrvatskih pacijenata (UHP).

Vezani članci BDP, Ilustracija HUB: Prognoza rasta realnog BDP-a ove godine 5,3 posto, u 2022. još viši Izbor za najsestru i najliječnika 2020. godine 01 Pacijenti izabrali svoje heroje: Titulu za najsestru i najliječnika osvojili ''anđeli nade''

U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, UHP devetu godinu zaredom dodijelila je zahvalnice najliječnici i najsestri za njihov predani rad, humanost i stalnu dostupnost pacijentima. Nagrađene predlažu i biraju pacijenti, a odabir se potvrđuje i ocjenama kolega iz struke.

Najliječnika i najsestru mogu predlagati svi hrvatski građani poštom, mailom ili telefonom na adresu Udruge hrvatskih pacijenata, Kopernikova 3, Zagreb.

'Uređaji će se preraspodijeliti kako bi se postigla njihova maksimalna iskorištenost'

Cilj priznanja je poticanje društva na više solidarnosti, humanosti, plemenitosti i zahvalnosti, te isticanje pojedinaca u zdravstvenom sustavu koji rade na dobrobit bolesnika, istaknuo je predsjednik UHP-a Marijo Drlje.

Svečanosti uručenja zahvalnica nazočili su ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Prenđa Trupec i ministar zdravlja Siniša Varga koji je istaknuo kako je riječ o kolegicama kojima je skrb o pacijentima 'poziv, a ne svagdašnji posao'.

'Riječ je o zdravstvenim radnicima koji daju pacijentima malo više 'duše i empatije', a kada to pacijenti prepoznaju, to je velik dobitak za cijeli zdravstveni sustav', izjavio je Varga novinarima nakon proglašenja najliječnice i najsestre. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju