Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žao mu je

Ministar Varga se ispričao zbog seksističkog komentara o sestrama u pripijenoj odjeći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Siniša Varga iskreno žali zbog te neprimjerene izjave.

Ministar zdravlja Siniša Varga u petak se ispričao zbog svoga komentara kako bi volio da sve medicinske sestre nose pripijenu odjeću, istaknuvši kako iskreno žali zbog te neprimjerene izjave.

"Danas sam imao čast sudjelovati u dodjeli Zahvalnica za najliječnika i najsestru, koje dodjeljuje Udruga hrvatskih pacijenata. Kako sam zamoljen da gospođi Štefici Bagarić, dobitnici Zahvalnice simbolično uručim sestrinsku kutu, to sam rado i učinio. Moja izjava tom je prilikom bila neprimjerena, zbog čega iskreno žalim. Žao mi je ako sam bilo koga tom izjavom na bilo koji način uvrijedio, to mi nikako nije bila namjera", navodi Varga u priopćenju.

Pročitajte i ovo Mobitel u ruci Nepravomoćno Na Facebooku vrijeđao policiju, pa dobio kaznu: "Ma daj, oni su idioti" Slika nije dostupna Uručenje zahvalnica Udruga pacijenata: Najliječnica Željka Perić, najsestra Štefica Bagarić

Udruga pacijenata: Najliječnica Željka Perić, najsestra Štefica Bagarić

Ističe kako se za žensko-mušku ravnopravnost zalaže u svakodnevnom radu kao medicinar, kao i u privatnom životu. "Nastavit ću se zalagati za ravnopravnost žena i muškaraca", zaključuje Varga u priopćenju.

Ministar je u petak dodijelio zahvalnicu za najliječnika i najsestru, koje svake godine biraju pacijenti, te je pritom, odijevajući dobitnici sestrinsku kutu, rekao: "Volimo da su sestre u pripijenom".

Željka Perić, liječnica obiteljske medicine iz Zdenaca kod Orahovice, i Štefica Bagarić, medicinska sestra Klinike za psihijatriju Vrapče, su po izboru Udruge hrvatskih pacijenata najbolje zdravstvene djelatnice u prošloj godini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene