Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Udomljava pse za proizvodnju ćevapa?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Telefonski pozivi (po glasu) starijeg muškarca uznemirili su aktiviste pulske udruge za zaštitu pasa 'Snoopy' i riječke udruge za udomljavanje mačaka. Ponudio je da će uzeti sve pse radi izvoza u Bosnu, jer bi tamo od njih radili ćevape?!

Glas Istre piše da je čovjek angažirao i mlade ljude od 17 do 19 godina, koji zovu okolo i traže mace ili pse 'za svog prijatelja koji ima oko 36 godina'. 

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Psi iz koprivničkog skloništa (Foto: Dnevnik.hr) Bez zloupotreba Uzmeš psa - dobiješ i 1000 kuna! Koprivnica daje stimulaciju za udomljavanje pasa iz skloništa

Udruga za zaštitu životinja 'Snoopy' izvijestila nas je jučer o neobičnom i vrlo uznemirujućem događaju zbog kojeg su alarmirali i labinsku policiju te proslijedili prijavu Veterinarskoj inspekciji. 

Naime, kako nam je rekla aktivistica »Snoopyja« Roberta Miletić, u srijedu, 10. siječnja, nešto prije podneva, udrugu je nazvala osoba koja je zvučala poput starijeg muškarca, s telefonskog broja 099 676 86 16, raspitujući se za njihove pse u skloništu jer da bi 'on uzeo sve pse, s obzirom da je otvorio firmu export-import i da mu trebaju psi za izvoz u Bosnu, jer će tamo od pasa raditi ćevape'?!
 
- To nije bio dječji glas, jer bismo onda znali da nas netko zafrkava, nego ozbiljan muški glas koji nas je jako uznemirio. Nakon što mu je predsjednica udruge Nina Božac rekla da će broj telefona proslijediti veterinarskoj inspekciji, gospodin se uopće nije uznemirio, već je, dapače, rekao neka ga samo proslijedi, ali da to njega ne zanima. 

Doznali smo da je čovjek angažirao i mlade od 17 do 19 godina, koji zovu okolo i traže mace ili pse 'za svog prijatelja koji ima oko 36 godina'. Dakle, upozoravamo ljude da ne nasjedaju, pogotovo ako vide gore spomenuti broj na zaslonu telefona. Da u tome ima nešto, govori i priča iz Rijeke. 

Naime, obratila nam se i gospođa iz udruge za zaštitu mačaka iz Rijeke koja je također primila nekoliko takvih poziva tijekom jučerašnjeg dana, i to nam je bio dodatni 'alarm', kaže Miletić. 

Dodaje da je broj registriran na području Labina, zbog čega su obavijestili Policijsku postaju, Ispostavu Labin, da provjere identitet osobe koja živi na toj adresi. Dok čekaju odgovor, istu su prijavu uputili i županijskoj veterinarskoj inspekciji. Novinari Glasa Istre nazvali su navedeni broj, na koji se javila ženska osoba, a nakon što su joj se predstavili kao novinari Glasa Istre, vezu je prekinula.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene